Звезда славила против Врбаса

63

Кошаркашице Црвене звезде надиграле су екипу Врбаса у 16. колу Прве А женске лиге Србије са 88:82. Црвено-беле одиграле су  солидно друго полувреме и на крају заслужено славиле.

У лепој атмосфери дворане „Баскет сити“ пред око 100 гледалаца  виђена је одлична кошаркашка представа. Наше играчице мучиле су се у првом полувремену, али су у наставку подигле ниво игре и преузеле контролу меча. Гошће су имале одличан проценат шута, расположена Наташа Мијатовић била је нерешива енигма за центре Звезде. Али и поред тога  екипа Врбаса није успевала да направи већу разлику.  Захваљујући веома расположеној Љиљани Томашевић Звезда је држала резултатски прикључак. Млади бек била је главна узданица тренера Јована Гореца. Храбрим улазим и тројком у последњим секундама првог дела утакмице, успела је да пред одмор разлику смањи на само два поена.
У наставку меча екипа из Љутице Богдана  је доминирала. Веома сигурном игром црвено-беле направиле су серију и стигле до највећих плус 13. У тим треницума  чинило да је утакмица решена, али тако није мислила и  Јована Миловановић . Одличном ролом дала је екипи Врбаса крила. Две тројке, сјајан улаз уз прекршај били су довољни да омалени плеј преокрене резулта. У неизвесној завршници, Звезда је била концентрисанија. Пробуђена Јована Каракашевић погодила је тежак шут, Александра Станчев била је сигурна са линије слободних бацања,  довољно за 14 овосезонску радост нашег тима.
Већ поменуте Томашевић и Каракашевић биле су најефикасније у победничкој екипи са 28 односно, 20 убачених поена. Тим  Врбаса предводиле су разигране  Миловановић и Мијатовић са 22 и 26 постигнутих кошева.
Стратег нашег тима Јован Горец истиче да игра није била на нивоу.
После овакве утакмице могу да кажем да сам задовољан само победом. Нисмо били на свом нивоу данас. Дуга пауза од 16 дана оставила је утицај на нас. Млада смо екипи, растемо из меча у меч. Сигуран сам да ћемо  како време буде одмицало бити све боље. Имао велики потенцијал, на нама је да напорним радом постанемо прави тим, способан да у будућности направи запажене резултате– констатовао је млади стручњак.

Претходни текстГрбаљ – Црвена звезда 0:4 (0:2)
Следећи текстЗвезда домаћин Евролиге