Кадети и пионири постигли запажене резултате

61

Овог викенда у Зрењанину одржана су државна првенства у свим оружјима у категорији пионира и кадета. Први су у суботу, наступили пионири и биланс медаља након првог такмичарског дана је био следећи: 2 златне и 3 бронзане медаље.

У категорији флорет девојчице Б, прво место и  победнички пехар освојила је Цвијовић Тамара МК Црвена звезда савладавши у финалу  Шотра Катарину МК Олимпија резултатом 10:5. Треће место и бронзана медаља припала је нашој  Костић Анђели, док је Кнежевић Сара заузела пето место.
У категорији  флорет девојчице А Рајковић Катарина је освојила бронзану медаљу, а Шибалић Мина  је такмичење завршила као десетопласирана.
Код дечака, у млађој категорији, у флорету Рајковић Милан је био десети, док је у старијој категорији Штиклица Лука освојио златну медаљу, а Рајковић Јован бронзу.
У недељу су на програму биле борбе у категорији кадета у свим оружјима.
МК Црвена звезда је и ту богатија за 2 златне медаље,1 сребрну и 1 бронзану медаљу.
Прве су на планше изашле сабљашице нашег Клуба, и опет  смо присуствовали репризи јуниорског првенства. Златна медаља припала је Матовић Сари, а бронзана медаља Штиклици Соњи.
Код мушкараца Матовић Филип је заузео девето место.
У женском мачу, по одлуци главног тренера на такмичење је изашла само Зорић Ивана која је такмичење завршила на 15. месту.
Код мушкараца одличну партију је приказао Мичета Лазар који је након група, за улазак у осам успео да савлада такмичара МК Омладинац Петровић Николу резултатом 15:14, али након те борбе није имао снаге за наставак такмичења и изгубио је борбу за улазак у четири, тако да је у коначном поретку остао на осмој позицији.
Потом је на сцену ступила „казнена експедиција“ која је у јуниорској категорији освојила импозантан број медаља. Женски кадетски флорет и овај пут је био резервисан за такмичарке нашег Клуба. Очекивано финале између Бранковић Љубице и Ковачевић Марије је изостало, пошто су се њих две састале већ у полуфиналу, које је, још једном  припало Бранковић Љубици ( 15:7), док се у финалу овај пут нашла Матовић Сара.
Коначни поредак у категорији флорет даме кадети је:
1. Бранковић Љубица (МК Црвена звезда)
2. Матовић Сара (МК Црвена звезда)
3. Ковачевић Марија (МК Црвена звезда)
5. Штиклица Соња (МК  Црвена звезда)
У категорији кадета у мушком флорету Филипиовић Лука заузео је 12. место.
Такмичаре нашег Клуба очекују још две недеље напорних тренинга, како би и на сениорском првенству државе које је на програму крајем маја, оправдали очекивања.

Претходни текстСекунде однеле трофеј
Следећи текстОдлични резултати младих џудиста