Одлични резултати младих џудиста

120

Првенство Београда за јуниоре у потпуности је било у знаку Црвене звезде. Наше младе џудоке, њих осам,  освојили су осам медаља што представља стопостотни учинак на квалификационом такмичењу за Првенство Србије. 

На струњачи Шумица позлатили су се Младен Марковић ( до 73 кг ), Милица Николић ( до 48 кг) и Бојана Ђорђић ( преко 78 кг). Вицешампионске титуле освојили су Милан ( до 73 кг)  и Душан Николић ( до 81 кг), Остоја Лукић ( до 55 кг) и Ангелина Познановић ( до 52 кг). Бронзаним одличјем окитио се Павле Радуловић ( до 66 кг).

Одлични мечеви и учинак какав се само пожелети може. На Првенство Београда изашли смо са осам такмичара и вратили се са исто толико медаља. Овај резултат најбоље говори о квалитету Звездиног јуниорског такмичарског погона. Првенство Београда је био само први степеник за наше такмичаре које већ наредног викенда очекује државно првенство са кога с разлогом очекујемо резултате вредне сваке пажње–  истакао је Александар Трпковић, тренер прве екипе ЏК Црвена звезда.
И наши млади џудисти Матија Илић (до 50 кг), Филип Коцић (до 60 кг),  Петар Ћирковић (до 73 кг) и Марко Ђорђевић ( до 73 кг) у потпуности су испунили план освајањем  медаља на Првенству Београда за млађе пионире одржаном данас у Спортском центру Шумице.
Матија Илић ( до 50 кг)  у Шумицама је освојио сребрно одличје а идентичан резултат остварио је Петар Ћирковић ( до 73 кг). Бронзана одличја у нашу клупску ризницу додали су Филип Коцић ( до 60 кг) и Марко Ђорђевић ( до 73 кг). Уз све похвале за освајаче медаља, одличан џудо на борилишту СЦ Шумице приказали су Матија Мишковић ( до 55 кг)  и Никола Војводић (до 73 кг). Мишковић и Војводић остварили су пласман на пето место док је Александар Гаћеша (до 60 кг)  такмичење завршио на седмом месту.

Наш млади такмичарски погон полако и сигурно постиже одличне резултате на домаћој такмичарској сцени. Сви су заслужили похвале пре свега за одличан рад и залагање у току припремног периода као и за све приказано на борилишту Спортског центра Шумице. Сада је пред њима нови спортски изазов, Првенство Србије. Као и увек до сада уверен сам да ће и на предстојећем такмичењу, првенству државе за старије пионире у Нишу, остварити резултате вредне сваке пажње– истакао је Давор Колунџић, тренер за млађе узрасне категорије ЏК Црвена звезда.
Младен Марковић је одржао обећање. На Првенству Београда за јуниоре окитио се најсјајнијим одличјем у категорији до 73 килограма.

Баш као што сам рекао после Првенства Београда за сениоре, сада су ми  приприотет јуниорска такмичења. То сам доказао не само на контролним такмичењима већ и сада на Првенству Београда у Шумицама. Ипак то је само први степеник– рекао је Младен Марковић.
На борилишту Шумица, наш  Младен Марковић остварио је четири победе. Марковић је послао кући Јована Кнежевића из ЏК Олимп и Огњена Јањића из Земуна.
Не могу да кажем да су ми ти мечеви били тешки.Пре свега зато јер се Кнежевић на жалост повредио а  код Јањића нисам имао превише потешкоћа да борбу решим у своју корист.
Према речима нашег златног Марковића, полуфинални меч је био прва тежа провера на Првенству Београда.
У Ненаду Богдановићу из Жандармерије имао сам противника за сваки респект. Он је борац који је вишеструки првак државе за кадете и заиста је квалитетан такмичар. Управо због тога нисам желео ништа да ризикујем и у меч сам ушао пре свега тактички. Победио сам са два вазарија. Сваки пут сам бацио противника из контре.
У мечу који је одлучио о освајачу златне медаље навијачи Црвене звезде били су на слатким мукама. У финалу на струњачи у категорији до 73 килограма снаге су одмеравали наши Младен Марковић и Милан Николић.
То је била занимљива ситуација јер је то финале било са клупским другом. Наравно да се добро познајемо и знамо како који ради. Можда је управо зато било тешко да се оствари поен. Тек у продужетку меча успео сам да Милана бацим на јуко и тако освојим златно одличје.
Већ следећег викенда све освајаче медаља у Нишу очекује следећи испит, Првенство државе.
Задовољан сам пре свега како сам радио ове мечеве као и оствареним успехом. Сада је најважније да у истом темпу наставим и продужим победнички низ и на Првенству Србије истакао је Младен Марковић.

Претходни текстКадети и пионири постигли запажене резултате
Следећи текстСледећи је Борац