Дуг пут до трона

29

Тихо и без велике помпе Горан Буњевчевић улази у други месец као спортски директор Црвене звезде. Бивши репрезентативац је на новој функцији већ стигао и да „одигра“ један „вечити дерби“.
– Остаје жал што нисмо освојили три бода и створили много повољније услове за одбрану титуле. Играчи су дали све од себе, замерке нема. Али, то је фудбал – каже Буњевчевић – Дуг је пут до трона. Има да се игра још девет кола и надам се да можемо да остваримо све победе.

Да ли Партизан моће да испусти капиталну предност_
– О конкуренту стварно не желим да размишљам. Уколико нам се створи шанса, учинићемо све да је искористимо.

Да ли је реми у Хумској у првенству сада мотив више за Звезду да у полуфиналу Купа Србије 16. априла на „Маракани“ остваре победу?
– У Црвеној звезди мотивација увек мора да постоји. Био сам играч овог клуба, знам како све то изгледа, и нема везе који смо на табели нити с ким играмо. Једноставно, Звездино име увек мора да буде највећа мотивација, и трудим се да то пренесем на играче. Притисак играња у Звездином дресу је огроман, и ко хоће да игра, мора све да издржи. И због клуба и због себе, јер то је начин да долази више навијача, да их виде инострани менаџери…

Ближи се и прелазни рок?
– План постоји, направљен је пресек играчког кадра, служби у клубу, стратегија довођења нових играча. Сачекаћемо да прође дерби у купу па ћемо представити намере за лето.

Омладинска школа?
– Боли ме што смо недавно остали без двојице играча из млађих категорија. Ђуричић је отишао у Олимпијакос, а Милановић у Локомотиву. Такве ствари не смеју да нам се понављају. Такође, желимо да вратимо Филипа Ђорђевића из Нанта. Њему је место у Звезди. Нажалост, имамо и проблем, јер уколико Французи буду хтели да га купе, нећемо имати начин да га задржимо, пошто је склопљен такав уговор – каже Буњевчевић.

Претходни текстТенисери на бољим позицијама
Следећи текстПодршка ми много значи