Звездашице против „легије странаца“

58

Лепа вест за Одбојкашки клуб Црвена звезда чека се, и верујемо брже ће стићи, из дворане „Шумице где наше девојке у 18 часова играју први четвртфинални меч Купа ЦЕВ. Противнице Ивани Нешовић и њеним другарицама су одбојкашице шпанског Албасетеа. Овај меч биће директно преношен на РТС 2.

Албасете је веома искусна екипа, просек година гошћи је 27. Тренутно су треће у националном првенству, а у својим редовима имају три Бразилке, затим Украјинку, Перуанку, Италијанку… Права легија странкиња, међу којима има само четири Шпањолке.

Који су адити Звезде? Младост, жеља за доказивањем на европској сцени, али и сјајна форма у којој су наше девојке читаве ове сезоне. Подсетимо, у „Винер штедиша“ Суперлиги црвено-беле су и даље једина непоражена екипа, као и одбојкаши пласирали су се у завршницу Купа Србије, а у Купу ЦЕВ су већ надиграле Осијек и искусни Панатинаикос.

Нашим одбојкашицама можда иде и у прилог што су током паузе због обавеза репрезентације на квалификационом турниру у Халеу на располагању тренеру Павлићевићу биле и обе наше Иване – Нешовић и Исаиловић, али и друге потенцијалне репрезентативке, Бојана Живковић и Марта Дрпа, па су имале довољно времена за тренинге, проучавање данашњег противника и припремање тактике за овај меч.

Само једна степеница дели црвено-беле од полуфинала и први корак ка том велику успеху могле би да остваре већ вечерас. Зато са „Маракане“ зову наше навијаче да испуне „Шумице“ и помогну да се дође до победе.

Претходни текстНамеравамо да победимо домаћине
Следећи текстПочео турнир „Канала 1″