Испит зрелости

40

Под сводом Спортског центра „Шумице“ сутра увече, с почетком у 20 часова, младе одбојкашице Црвене звезде су на испиту зрелости. Боре се за останак у Европи, али и за лични рејтинг. Наше девојке у реванш мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ очекују Панатинаикос. Гркиње имају предност из првог меча од 3:1, која им гарантује „златни сет“. Звезда за то – тек треба да се избори.

„Знамо да до тог одлучујућег сегмента игре можемо да дођемо после три, четири или чак и пет исцрпљујућих сетова, али смо потпуно мирне и спремне за сусрет. Атинска екипа је, ако се узме у обзир да је далеко искуснија, у предности и због тога што у неким тренуцима меча, ако виде да губе „регуларни“ део, може да повуче прву поставу на клупу и одмори је за доигравање. С друге стране, ми од почетка до краја нећемо имати тренутак предаха. Али, изаћи ћемо на терен да победимо, па шта буде“, поручује млада Нађа Нинковић.

Управо на мрежи Звезду очекује најтежи посао – треба зауставити Лозанчићеву, играчицу нашег порекла која је из Француске отишла у Панатинаикос. Средњак Гркиња директно на мегдану са Иваном Исаиловић, па и нашом саговорницом.

„Да, она је заиста највећи адут Панатинаикоса. Ако њу зауставимо, решили смо пола посла. Аш адут је велика жеља, срце и младост“, поручује Нађа Нинковић и позива навијаче да буду уз Звезду и сутра увече у „Шумицама“.

Претходни текстГостованје у Бачкој Паланци
Следећи текстУ Подгорицу по победу