Главу горе!

74

Туга и неверица међу фудбалерима Црвене звезде после шокантног пораза од Бајерна трају…

„Још не знамо шта нас је снашло, али морамо да нађемо снаге, превазиђемо стање шока и изађемо јачи“, каже Игор Бурзановић. „Жао ми је највише због навијача“.

И стрелац сјаног, другог гола Ненад Милијаш најпре прича о публици.

„Нисам доживео да нас онако бодре, а отишли су са стадиона тужни. Немци су очигледно велики тим, који зна да се извуче из проблема. Драго ми је само да смо показали да можемо да се носимо са великим европским екипама“ додао је Милијаш.

Морал у тешком тренутку мора да подигне тренер и Милорад Косановић се управо тако и понашао, упркос депримирајућем резултату.

„Жао ми је огромне енергије и труда који су уложили играчи, али ми смо и пре меча знали да наше такмичење у Лиги УЕФА почиње од гостовања у Солуну“, рекао је Косановић и додао: „Одмах после меча рекао сам играчима да морају да дигну главу и наставе даље, путем којим смо кренули. Треба нам рутина, а она се стиче управо кроз мечеве и ситуације какве смо доживели против Бајерна.“



Огњен Короман је опет био стрелац гола у важном мечу. Као и недавно, у вечитом дербију, није му се посрећило да слави победу после свог поготка.

„Никад у каријери нисам изгубио овако важан меч на такав начин. С друге стране, искрено, нисмо очекивали да можемо у 75. минуту да водимо против Бајерна, да улазимо у финиш меча“.

Баварци су били искрени после меча на „Маракани“.

„Наравно, срећан сам због победе у Београду, али ипак би најреалнији исход меча био – реми“, рекао је тренер Бајерна Отмар Хицфелд. „Сви фудбалери заслужују честитке. Због ремија у мечу Болтон – Брага, Црвена звезда задржава шансе да настави такмичење у Купу УЕФА“.

И убојити стрелац Мирослав Клосе пресрећан је због голова и победе.

„Овакве утакмице обично се решавају из прекида, слободних удараца. Тако смо и урадили против велике екипе каква је Црвена звезда“.

У другом мечу „Ф“ групе Лиге УЕФА, Болтон и Брага одиграли су нерешено 1:1. Стрелац за енглеског представника био је Ел Хаџи Дијуф у 66. минуту, а бод Португалцима донео је Жаилсон у 87. минуту. Слободан је био Арис.

Друго коло „Ф“ групе Лиге УЕФА на програму је 8. новембра, а Црвену звезду чека гостовање Арису у Солуну. Посебно занимљив меч, с обзиром да на клупи грчког клуба седи Душко Бајевић, наш прошлогодишњи тренер.

Претходни текстФОТО: Црвена звезда-Бајерн
Следећи текстПремијера у Дубровнику