Пораз у финалу миланског турнира

33

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да освоје међународни турниру у Милану. Црвено-бели су после велике борбе изгубили у финалу од Вирлпул Варезеа са 70:66 (21:24, 19:14, 15:12, 15:16).

Финални меч био је веома тврд и неизвестан, а обојици тренера Шакоти и Мањану, ово је била последња права провера форме пред почетак нове сезоне. Утакмица је одиграна у правој домаћинској атмосфери, јер је у хали било присутно близу 4.000 навијача Варезеа, који су бучним навијањем пружали велику подршку свом тиму.

Најефикаснији појединац утакмице био је Милан Гуровић са 22 поена, а сви играчи у црвено-белим дресовима максимално су искористили шансу коју им је Драган Шакота указао. Екипа је комплетирана тек пре неколико дана, када се прикључио Врбица Стефанов, а резултати вредног рада већ су врло препознатљиви.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стефанов 6, Милошевић 1, Марковић, Поповић 6, Ковач 5, Томас 12, Мишановић 4, Гуровић 22, Витковац, Радивојевић, Драгићевић 3, Антић 7.

Турнир у Милану био је једно фантастично искуство, а експедиција Црвене звезде још једном жели да се захвали Александру Ђорђевићу и Армани Џинсу на изузетном гостопримству и условима за рад.

Кошаркаши и стручни штаб Црвене звезде у понедељак увече стижу у Београд, где ће тренирати до почетка НЛБ лиге наредног викенда, када гостују ФМП-у у Железнику.

Претходни текстЗвезда турнир у Милану почела победом
Следећи текстНепланиран пораз