Списак играча за Аустрију још није познат

63

Душан Бајевић, шеф стручног штаба Црвене звезде, одговара је данас после јутарњег тренинга, одржаног по пакленој врућини, на питања новинара које је највише занимал да ли је познат списак путника на другу фазу припрема која ће се обавити у Аустрији.

Према Бајевићевим речима, списак ће бити познат најкасније прекосутра.

„Не могу да вам кажем у овом тренутку ни тачан број играча који ће кренути за Аустрију. План је да поведем 24 или 25 играча, практично два тима. Играче сам добро упознао током досадашњег дела припрема и веома сам задовољан њиховим радом и залагањем, али списак није закључен јер остаје да се види ко ће нам се још придружити“, рекао је Бајевић и додао да ће одлука о евентуалном останку Бразилца Оливеире бити донета до одласка у Аустрију.

Познато је да је ангажовање искусног штопера у овом тренутку приоритет.

„Новина по том питању нема. Контакти постоје, на списку жеља су два – три играча и постоји могућност да до одласка у Аустрију појачање на позицији централног одбрамбеног играча дође у наше редове. Међутим, има одређених потешкоћа што је у оваквим ситуацијама и нормално. За појачањима на осталим позицијама у тиму у овом тренутку“, изјавио је наш тренер.

Иначе, Бајевићев помоћник Бора Цветковић је јутрос отпутовао у Ирску где ће посматрати две утакмице Корк Ситија, потенцијалног противника Црвене звезде у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

„У Аустрији ћемо посматрати и игре Аполона који је већ одиграо две припремне утакмице. Кипрани су савладали аустријског трећелигаша са 10:1, док су од руског прволигаша Томска изгубили 3:2. Почетак је припрема и хоћемо да будемо што боље упознати са квалитетима могућих противника“, речи су шефа стручног штаба Црвене звезде који је рекао да је могућност одигравања једне припремне утакмице у Београду отпала јер су играчи уморни, а и временске прилике су такве да би то био превелики напор.

Екипи ће се у четвртак прикључити и репрезентативци Никола Жигић и Душан Баста који су после завршетка такмичења на Светском првенству добили неколико дана одмора.

Претходни текстЦветекс нови спонзор
Следећи текстДевојке освојиле Летњу лигу