Други пораз Звезде

42

Кошаркаши Црвене звезде Телеком претрпели су и други пораз у финалној серији плеј-офа. Изабраници тренера Дејана Радоњића поражени су резултатом 77:67, па је Партизан повео са 2-1 у победама.

Основни разлог неуспеха лежи пре свега у чињеници да су црвено-бели поприлично деконцетрисано одиграли финиш треће и почетак последње деонице. То је Партизану омогућило да стекне чак 15 поена предности (67:52) што је био довољан капитал да меч рутински приведе крају. Додуше, Звезда је успела да приђе на шест поена минуса (73:67), потом није искористила два узастопна напада, а казна је стигла у виду тројке Миленка Тепића минут и 48 секунди пре краја којом су практично распршене све наде црвено-белих у евентуални преокрет.

Звезда је добро почела меч и предвођена Демаркусом Нелсоном прва је стекла осетније вођство (16:10). Бобан Марјановић је на старту био доминантан у рекету, а право освежење представљао је Лука Митровић, уз завидну ефикасност у нападу велики посао одрађивао је и у одбрани.

Звезда је и почетком друге четвртине контролисала игру, имала је вођство од пет поена (25:20), али онда је уследио пад што је Партизан искористио и направио серију 12:0. Много значјаније од заостатка од седам поена, за наставак меча, била је чињеница да је већ половином друге деонице Бранко Лазић зарадио пет личних грешака, од чега је последња била техничка. На тај начин у великој мери био је ослабљен Звездин одбрамбени бедем.

У пресудним тренуцима у другом полувремену Звезда није имала решења за офанзивни скок Партизана. Такође, заказао је и шут за три поена. Црвено-бели су имали свега 18 одсто реализације ван линије 6,75 , док су са друге стране играчи Партизана погађали у серијама што им је донело велику сигурност у нападу.

Наредни меч на програму је у суботу, а домаћин ће бити Црвена звезда.

Партизан НИС – Црвена звезда Телеком 77:67 (17:19, 27:18, 19:15, 14:15)

Партизан НИС: Тепућ 5, Маринковић, Ловерњ 11, Павловић 16, Дало, Милутинов 5, Богдановић 20, Гагић 11, Андрић, Безбрадица, Бертанс 9, Шалић.

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић 8, Лазић, Блажич 6, Симоновић 6, Марјановић 22, Раденовић, Катић, Нелсон 16, Џенкинс 4, Липовиј 2, Драгићевић 3.

Претходни текстОставка Џајића и Зечевића, Терзић в.д. генсека
Следећи текстЕкипа се полако осипа