Звездин брејк на старту финалне серије

31

Свега и свачега било је на старту финалне серије плеј-офа. Међутим, кошаркаши и стручни штаб црвено-белих издржали су све притиске, на крају су заслужено славили резултатом 97:88 и тако већ на старту направили брејк и повели у финалној серији са 1-0.

Црвена звезда Телеком водила је током читавог меча, изабраници тренера Дејана Радоњића апсолутно су контролисали дешавања на терену, у најтежим и најчуднијим тренуцима успели су да задрже прибраност и концентрацију и забележе веома важну победу. На тај начин показали су неопходну чврстину и снагу, али и шампионске амбиције.

Сјајном игром у одбрани и врло организованим нападом уз доста добре проценте шута и минималан број изгубљених лопти Црвена звезда је половином треће деонице тројком Нелсона стекла чак 15 поена предности. Иако су проблеме са личним грешкама имали Звездини центри Марјановић (4) к Катић (3) црвено-бели су снажно грабили ка брејку. Али, онда је у 28. минуту из само њему знаних разлога тренер Партизана Душко Вујошевић повукао екипу са терена. Под плаштом свог незадовољства суђењем желео је од прве утакмице да направи лакрдију. На конференцији за медије после меча је признао да је повлачењем екипе са терена желео да направи притисак на арбитре. Успео је само у томе да додатно подигне тензије међу свим учесницима, оним директним и индиректним, и створи хаос на паркету Пионира.

Навијачи Партизана и на овој утакмици убацивали су топовске ударе и столицама су гађали играче и стручни штаб црвено-белих. А, кулминација је уследила у 32. минуту када је дошло до опште туче међу играчима која је за последицу имала епилог који се ретко виђа на кошаркашким теренима. После једночасовне паузе, пражњења хале уследила су бројна искључења играча оба тима. Звезда је остала са петорком Ребић, Џенкинс, Липовиј, Симоновић Катић, а Партизан са тројицом кошаркаша: Богдановићем, Тепићем, Ловерњом. Црвено-бели су били помало збуњени целокупном ситуацијом, али су ипак прецизним шутевима за три поена обезбедили победу. Необичну, извојевану у најблаже речено чудним условима, али веома вредну.

Партизан НИС – Црвена звезда Телеком 88:97 (15:24, 17:21, 30:21, 26:31)

Партизан НИС: Тепић 11, Ловерњ 26, Павловић 8, Дало, Милутинов, Богдановић 34, Гагић 9, Мусли, Андрић, Безбрадица, Бертанс, Шачић.

Црвена звезда Телеком: Ребић 9, Митровић 2, Лазић 10, Блажич 11, Симоновић 11, Марјановић 6, Раденовић 5, Катић 11, Нелсон 12, Џенкинс 16, Липовиј 4, Драгићевић.

Претходни текстЈа волим Црвену звезду!
Следећи текстРистовић: Кривац је Вујошевић