Ристовић: Кривац је Вујошевић

55

После свих немилих догађања којима смо били сведоци у првој утакмици финалне серије плеј-офа, новинарима се обратио и директор КК Црвена звезда Телеком Давор Ристовић:

Хтео бих прво да честитам играчима и стручном штабу на победи, иако то вама сада звучи најмање битно. Наши играчи и тренер су уложили много напора, као што су радили целе године да би дошли до финала и потпуно је илузорно да неко својим понашањем то покушава да сруши. По принципу, ако ми то не можемо да освојимо онда неће нико да освоји – почео је причу Ристовић и наставио:

Ми смо на ове ствари упозоравали и ове и претходних година. Ваљда је сада вама јасно ко стоји иза свега овога и ко је кривац. Мислим на тренера Партизана Душка Вујошевића. Директно је он одговоран за све што се дешавало на вечерашњој утакмици. Јер, када је повукао екипу са терена, када су се вратили, а сви смо знали да ће се вратити, очекивало се ово што се и десило. Директан позив на линч, мислим да ово што смо ми доживели овде нису доживели ни Хрвати 1996 када су играли овде у Београду. Ово је брука и срамота, да нас нападају људи из обезбеђења. Да нас гађају столицама. Да члан управе Партизана удара песницом играча који седи поред клупе. Ја овакву мржњу нигде нисам видео.

Први оперативац је желео да истакне да су чланови стручног штаба црвено-белих И навијачи Звезде понашали за пример:

Наш тренер и стручни штаб нису вршили притисак на судије. Нису улазили на терен нити радили било шта што није дозвољено. А притисак Партизана је био нон-стоп, од почетка утакмице. Да се изједначавају кривице Звезде и Партизана, да се стављамо у исту раван, то везе са везом нема. То што је такође лоше, не разумем зашто су наши навијачи избачени из хале? Нису ни вређали ни убацивали нешто на терен. Избачени су навијачи који су нас гађали столицама, силазили доле поред терена, нападали наше играче. Ово што се десило данас не треба да се гледа истим очима.

На питање новинара какве санкције очекује, Ристовић је рекао?

Мени је најжалије наших играча и стручног штаба, јер су они највише уложили. Мислим да су контролисали утакмицу од почетка до краја. Ово што се десило данас нема везе са везом. Није први пут. Дешавало се и у Вршцу када се играло 3 на 3, у Подгорици и у свакој причи је Партизан. А ви сада опет кажите да су сви криви и да смо исти. Нисмо сви исти, не можемо да будемо исти.

Шта се десило са Тејићем, било је наредно питање новинара?

Не знам, ја сам ушао да раздвајам играче. Неки наши су само прешли рекламе, нису ушли на терен, били су ту да раздвајају. Боби Маријановић, па тај се не би потукао у животу, Тадија Драгићевић… погледајте снимак па ћете видети шта је било. Видео сам само да је члан управе Партизана ударио нашег играча са леђа и да је дошло до кошкања. Ако сам ја исцепан, ако је исцепан Мирко Павловић, кога на полувремену неће да пусте у тунел, зато што је протокол да прво уђу играчи а не неко други, да му човек из обезбеђења поцепа кошуљу, па да полиција хоће да му узме изјаву због тога, то нема везе са везом – резигниран је био Ристовић.

Претходни текстЗвездин брејк на старту финалне серије
Следећи текстСимоновић: Само желимо да играмо кошарку