Незадовољна сам

21

Чланица Стрељачког клуба Црвена звезда Јасна Шекарић није успела да се квалификује у финале дисциплине малокалибарски пиштољ 25 метарана Олимпијским играма у Пекингу.  Шекарићева је остварила резултат од 578 кругова, што није било довољно за пласман међу осам најбољих стрелаца на ОИ. Она је у другој квалификационој групи заузела 21. место, док је победница Гундегма Отријад из Монголије остварила 590 кругова и изједначила олимпијски рекорд Кинескиње Тао Луна из Сиднеја 2000. године. Јасна, којој су ово шесте ОИ у каријери, завршила је своје учешће у Пекингу без освојене медаље, први пут од када учествује на Играма. Она је у Пекингу учествовала и у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара, изборила је пласман у финале, али није успела да освоји медаљу, јер је заузела шесто место.

До сада на Олимпијским играма освојила пет медаља – једно злато, три сребра и једну бронзу. У Сеулу 1988. освојила је златну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ, и бронзану у дисциплини малокалибарски пиштољ. У Барселони 1992. припала јој је сребрна медаља (ваздушни пиштољ), у истој дисциплини на ОИ 1996. у Атланти била је четврта. На Играма у Сиднеју 2000. године окитила се сребрним одличјем (ваздушни пиштољ), а у Атини пре четири године такође је била друга у истој дисциплини.

После неуспеха у Пекингу Шекарићева је потврдила да је веома незадовољна совјим учинком у Пекингу.
– Веома, веома сам незадовољна. Упуцала сам 578 кругова, што је чак испод мог најлошијег резултата, не само ове године, већ и ранијих. Проблем је што сам први део меча отпуцала доста лоше.

Најуспешнија српска олимпијка ни сама не зна шта је разлог таквом лошем пуцању:
– Није била трема, јер сам њу пребродила у гађању ваздушним пиштољем. Искрено сам мислила да ћу остварити мало боље резултате, али једноставно овај пут није ишло. Кренуло је са ваздушним пиштољем, где ми је недостајало и мало среће. Надала сам се бољем резултату, пошто сам у малокалибарском пиштољу и боље рангирана и боље пуцала, али…

Претходни текстЧврстом игром до резултата
Следећи текстВажан дуел