Важан дуел

38

Фудбалери Црвене звезде вечерас у Никозији (19.00, ТВ РТС) против Апоела играју прву утакмицу 2. кола квалификација за Куп УЕФА. Противник црвено-белих је актуелни вицешампион Кипра. Екипу води некадашњи фудбалер Рада Иван Јовановић, који је тренерску каријеру градио у Грчкој и на Кипру. Пре доласка у Апоел, прошле сезоне тренирао је и солунски Ираклис. Ово му је други боравак на клупи клуба из Никозије, са којим је, претходно, 2004. године освојио титулу државног првака. Прошле сезоне Апоел је освојио Куп.Кипрани су у 1. колу квалификација елиминисао македонски Пелистер, укупном победом од 1:0 (0:0, 1:0). Апоел је основан 1926. и један је од набољих и најуспешнијих кипарских клубова, са 19 титула, 19 купова и 9 супер-купова.
 
– Апоел дефинитивно има добру екипу са квалитетним странцима и правим репрезентативцима. Овде иде прича да немамо шта да тражимо на Кипру. Не оптерећујемо се тиме. Свесни смо важности дуела и желимо да се у Београд вратимо са повољним резултатом. Ми смо Црвена звезда и Апоел треба нас да се прибојава. Мислим да полако, али сигурно долазимо у позицију да препреке лакше прелазимо игром на терену, него причом ван терена. Прошли смо месец и по дана припрема, имамо добар тим и на нама је да се покажемо на делу – истиче Игор Бурзановић.

Фудбалери и стручни штаб током јучерашњег преподнева одржали су састанак на којем су гледане утакмице Апоела и извучени најбитнији елементи, на које играчи треба да обрате посебну пажњу. Потом је увече у време одигравања утакмице одржан тренинг на стадиону „ГСП
– Према информацијама које имамо, Кипрани су веома добри на свом терену јер имају 12. играча у публици, док слабије партије приказују на страни. Очекујем веома тврду утакмицу, суде Енглези, па верујем да ће пустити чвршћу игру. Наш циљ је да остваримо добар резултат у првом дуелу, који би нам омогућио нападачку игру у Београду пред нашим навијачима и наравно пролазак у 1. коло УЕФА купа – изјавио је Марко Блажић.
 
АПОЕЛ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
Стадион: „ГСП“ у Никозији. Почетак у 19.00 (20.00 по локалном времену). Обезбеђен је директан ТВ пренос на РТС. Судија: Роберт Стајлс (Енглеска).
АПОЕЛ: Киотис, Хрисостомус, Харалампидис, Контис, Брерсе, Мораиш, Флореа, Сегири, Пинто, Паулиста, Миросављевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радивојевић, Марковић, Гај (Девић), Јаковић, Броновицки, Богдановић, Милијаш, Бурзановић, Субашић, Блажић, Едгар.

Претходни текстНезадовољна сам
Следећи текстЧека се одговор