Црвено-бели можда некомплетни, али мотивисани дочекују Жалгирис

37

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет дочекују у петак екипу Жалгириса у утакмици 26.кола Евролиге.

Црвено бели улазе у ову утакмицу након пораза у Подгорици који није компромитовао позицију на табели АБА лиге, али након те утакмице наш тим сигурно мотивисан улази у меч у коме би евентуалном победом и даље био у позицији да се бори до самог краја за што бољи пласман у Евролиги.

Тренер Јанис Сферопулос на овом мечу против тима који игра све боље, неће моћи да рачуна на Николу Топића који се успешно опоравља, док је под великим знаком питања наступ Милоша Теодосића и Бранка Лазића:

Стиже нам Жалгирис који је у одличном расположењу и ритму. Победили су три од последње четири утакмице, што се нас тиче морамо да будемо концентрисани да пре свега играмо добру одбрану и из исте контролишемо утакмицу. У нападу морамо да читамо шта ће они играти у одбрани и будемо паметни. Учиниће све да нам отежају, доста другачије играју него у првом делу сезоне, зато ми морамо да будемо паметни и извучемо максимум. Када дође до промене тренера, увек се играчи више потруде како би се доказали. Верујем да Жалгирис сада игра са више енергије, дефанзивно су чвршћи, у нападу покушавају да играју једноставно, али ефикасно и са добрим протоком лопте – рекао је тренер Црвене звезде Меридианбет.

Лука Митровић: – Екипа Жалгириса се налази у изврсној форми, забележили су неке велике победе, у изврсној су форми. Играју доста боље од промене тренера, дужи нис година су препознатљиви по чврстој игри, војничкој дисциплини у игри. Чека нас изузетно важан физички и тактички меч. Афмосфера у нашој екипи је добра, не би требало да је пољуља један или два пораза који су саставни део сваке сезоне. Неки порази те додатно мотивишу, прегрупишу и мотивисанији дочекујемо сутрашњу утакмицу.

Утакмица Црвена звезда Меридианбет – Жалгирис игра се у петак од 20 сати, већ два дана касније црвено беле очекује и меч АБА лиге против Задра на истом месту у Арени од 19 сати.

Претходни текстИза југа Маракане – Предпетлићи „освојили“ Швајцарску
Следећи текстТема дана | Школа у коју иду Звездини елитни играчи