Иза југа Маракане – Предпетлићи „освојили“ Швајцарску

18

Звездини бисери рођени 2012. године су освојили прво место на турниру „Ривиера Футсал Куп“ који је одржан у Монтреу у Швајцарској. Изабраници Марка Милића су у оквиру групне фазе савладали Цирих (2:1), Сервет (4:2), Аталанту (2:1) и академију Јувентуса (6:2). Црвено-бели су у четвртфиналу остварили победу над првом екипом Базела резултатом 3:1, а затим у наредној рунди и другу екипу швајцарског великана са 5:4. У борби за златну медаљу наши таленти су снаге одмерили са Олимпик Лионом, а меч је завршен убедљивом победом Црвене звезде резултатом 5:2.

Долазимо још увек себи, јер је турнир на нас оставио велики утисак, колико емотивно, толико и физички. У два дана смо одиграли осам утакмица, а морамо да узмемо у обзир да смо путовали до Швајцарске авионом, а да смо у повратку морали да идемо возом, тако да нас је то додатно исцрпило. Сам одлазак на атипичан турнир у малом фудбалу на паркету је био велики изазов за нас, јер нисмо знали како ће се деца и којом брзином адаптирати на такве услове. Није нам требало много да се прилагодимо, јер су малишани преузели одговорност, с обзиром да када је на терену четири фудбалера и голман, не можете да се сакријете, већ сви имате пођеднаку улогу. Могу да констатујем да сам и више него задовољан брзином адаптације на мали фудбал и сматрам да смо оставили изузетно позитиван утисак – започео је Марко Милић.

Посебно се осврнуо млади стручњак на екипу Лиона, са којом су црвено-бели дечаци одмерили снаге у финалу и остварили велику победу.

Занимљиво је то што нам је Лион прирастао к срцу од њихове прве утакмице на турниру коју смо испратили са трибина. Моји дечаци су са малишанима из Француске, иако не знају језик, остварили комуникацију и здружили се, те се створила одлична атмосфера. Морам признати да је и на мене Лион оставио највећи утисак, јер нису екипа којој је главни адут снага, већ се заиста разумеју у фудбал. Управо из овог разлога, најлепши начин да се турнир заврши био је наш сусрет и наравно наша победа, која ће нам много значити за наставак рада – закључио је Марко Милић.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Рајко Игњачевић
Следећи текстЦрвено-бели можда некомплетни, али мотивисани дочекују Жалгирис