Црвено-бели пали после драме и продужетка

9

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Београдској арени од Барселоне после продужетка (98:94), у четвртом колу Евролиге.

У великој драми, црвено бели су поклекли након 45 минута велике борбе у којој је Барса боље отворила утакмицу, Црвена Звезда ношена крцатом Ареном стигла и престигла (максималних плус 9 током треће четвртине). У завршници регуларног дела Пантер је погодио тројку, коју је полагањем поравнао Јаго дос Сантос и одвео утакмицу у продужетак (84:84).

Ипак, након вођства 93:90, госту који су вечерас изванредно шутирали за три поена, убацили су још две тројке И ту је меч испоставило се практично био решен.

Најефикаснији у нашем тиму био је Јаго до Сантос са 23 поена, Никола Калинић је додао 19, а двоцифрени су били још Џоел Боломбој са 11 поена и седам скокова, односно Мајк Даум са 10 поена и шест скокова.

У екипи Барселоне Пантер је убацио 24, Јан Весели је додао 19 поена, Џабари Паркер је убацио 13, док су по 11 постигли Томаш Саторански и Вили Ернангомес.

Тренер Јанис Сферопулос: – Велика борба вечерас, оба тима су желела да победе много. Био је то дерби од почетка до краја. Имали смо предност. Мислим да за наше стандарде није нам довољна наша одбрана. Лоша одбрана у првом полувремену, примили смо неке лаке поене. Утакмица је била 50:50 до самог краја, али су они погодили неке тешке шутеве и победили. Ово је Евролига, такмичење је тешко. Наставићемо да се боримо на свим следећим утакмицама. Желим да честитам навијачима на подршци, жао ми је што им нисам дао победу рекао је Сферопулос.

Екипа Црвене звезде Меридианбет наредну утакмицу игра у понедељак против Будућности у АБА лиги.

Претходни текстОдбојкаши Звезде убедљиви против Радничког