Црвено-бели отпутовали за Истанбул на меч са Фенербахчеом (уторак, 19.45)

11

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет одрадили су у понедељак тренинг и након заједничког ручка путују у Истанбул на утакмицу 3.кола Евролиге са Фенербахчеом.

Меч ће се играти у уторак од 19.45 часова у Улкер спорт Арени.

Црвено-бели су коначно (готово) комплетни јер се након суспензије враћа Милош Теодосић, док је спреман и капитен Бранко Лазић, док је бек Немања Недовић који је одлично одиграо на старту сезоне у Паризу, а након тога зарадио и повреду мишића у другој утакмици са Басконијом и даље под знаком питања.

Црвено-бели су одлично отворили сезону у ЕЛ, али сада иде серија изузетно тешких мечева, а први у првом дуплом колу ове сезоне је Фенербахче један од кандидата за освајање трофеја ове сезоне:

Имају две победе (Фенербахче), одличан су тим и имају заиста сјајан ростер, који је веома комплетан. Можда имају повреде, али имају много квалитетних играча и евролигашко искуство. Знамо шта морамо да урадимо. Морамо бити веома концентрисани на наш план. Имају гласну публику, зато морамо остати фокусирани, не смемо изгубити ни минут концентрације. Држаћемо се плана и борити се да пратимо оно што смо замислили за ову утакмицу – рекао је Сферопулос.

Стање Немање Недовића:
– Недовић ће пробати два тренинга данас, видећемо како ће ићи. Ићи ће дан за даном. Путује са нама, тако да ћемо одлучити сутра пре утакмице да ли је 100% спреман за меч. Не желимо да ризикујемо повреду. Има мању проблем, не желимо да је погоршамо и изгубимо га на дужи период. Нећемо ризиковати, видећемо како је у последњем тренутку.

Враћа се Милош Теодосић:
– Милош је увек кључан за тим због свог квалитета и додатне вредности коју доноси. Уврстићемо га у ротацију да својим искуством и квалитетом помогне осталима и унапреди нашу игру.

Мајк Даум је почео да се привикава на нове саиграче, нови систем и то је показао и у суботу против Игокее. Сада следи много тежи изазов дуел са Фенербахчеом:

Следи дуел у Истанбулу. Очигледно, почињемо да се уигравамо, да играмо што боље заједно. Радимо одличан посао играјући жестоко, што је наш апсолутни циљ за сваку утакмицу. Узбуђен сам што ћемо играти против прошлогодишњег тима са Фајнал-фора, па да видимо колико снажно можемо да им се супроставимо. Надам се да ћете видети најбољег Мајка. Верујем да могу да наставим да напредујем. Мој циљ је да помогнем тиму да победи на било који начин. Било на клупи или на терену, није битно. Желим да наставим да играм жестоко и помажем тиму да побеђује – закључио је Даум.

Црвено-беле након те утакмице већ у петак очекује нови београдски спектакл и дуел 4.кола са Барселоном.

Претходни текстЗвездаши, дођите да подржимо наше даме у борби против рака дојке
Следећи текстЕлшникова доминација кроз пас игру