Промовисан јубиларни логотип поводом 80 година Црвене звезде

90

Спортско друштво Црвена звезда промовисало је данас јубиларни логотип поводом 80 година Црвена звезда.

Промоцији јубиларног логотипа присуствовали су представници клубова, првотимци и млади спортисти, будући асови Црвене звезде, чланови Управног одбора СД Црвена звезда, чланови стручне комисије Јавног конкурса, представници медија, као и Милован Поповић, аутор победничког решења јубиларног логотипа.

Присутне је поздравио Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Окупили смо се данас да промовишемо јубиларни логотип поводом 80 година Спортског друштва Црвена звезда. Дозволите ми само једну рекапитулацију. Последњег дана маја, на састанку Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда којом је председавао господин Звездан Терзић, донели смо неколико одлука. Једна од тих одлука била је да се приступи прављењу програма и стратегије обележавања 80 година СД Црвена звезда. Један од привх корака у свету бизниса је комуникација и договорено је да се приступи расписивању Јавног конкурса за избор јубиларног логотипа. Приступили смо томе веома озбиљно и 28. јула је расписан конкурс који је завршен 12. септембра, а 25. септембра је стручна комисија у сасатву Миша Лукић, оснивач и CEO „New Startegy“, Драган Стојков, академски сликар, Горан Еди Тадић, професор графичког дизајна, Борис Виденов, арт директор ФК Црвена звезда, Предраг Симић, креативни директор ФК Црвена звезда, Никола Цвејић, арт директор КК Црвена звезда и ја одабрала победничко решење. Више пута смо се састајали и разговарали, пристигло је 25 радова под посебном шифром и нисмо знали ко су аутори радова, али када смо их отворили, да поделим са вама, то су све били младићи борови и девојке јеле, из Републике Српске, Црне Горе, Србије… Након онога што смо видели, једногласно смо се одлучили за овај лого, јер важна напомена је поштовање одлуке Управног одбора СД Црвена звезда да се покаже и показана је отвореност. Оно што је веома значајно, знамо како ми себе видимо, али важно је и како нас други виде. Као што добро знате, када вам се нешто свиђа онда је то производ и робна марка, али када нешто волите, онда је то бренд. Ми смо обележили и 20, и 30, и 40 , и 50, и 60, и 70 година Црвене звезде. Они су под различитим логотипима обележени. Овај за 80 година нам се чини озбиљније и тако смо ми томе приступили. Након свега што смо радили и видели одлучено је да је победнички логотип урадио аутор који је рођен 1982. године у Приштини, који је мастер графичког дизајна и који је написао у биографији отац два Звездаша – рекао је Аврамовић.

Аутор победничког решења Милован Поповић описао је процес настанка и инспирације за израду јубиларног логотипа.

Велико ми је задовољство што сам данас овде и што сам победник конкурса. Првенствено због тога што сам Звездаш. Црвена звезда је одмалена уз мене, а сада сам и ја уз њу. Звезда као Звезда је велика инспирација и није било толико тешко да направим ово што сам направио. Сам логотип се састоји из три важна елемента, а то су број 80 који означава 80 година Спортског друштва Црвена звезда, други елемент је симбол навијача Црвене звезде, а то је црвено-бела застава и трећи елемент је сам грб Спортског друштва Црвена звезда. Мислим да то све заједно чини једну лепу целину која ће се корисити у промо материјалима и осталим примерима. Хтео бих свима да се захвалим и надам се да ће свим Звездашима да се свиди и да ће бити поносни на овај знак – истакао је Милован Поповић.

Звездан Терзић, председник УО СД Црвена звезда истакао је задовољство идејним решењем логотипа поводом 80 година Црвене звезде.

Данас смо се окупили лепим поводом да промовишемо јубиларни логотип везан за прославу нашег 80. рођендана који ће бити 4. марта следеће године. Као што је господин Аврамовић рекао, расписан је Конкурс, нисмо знали ко је какво решење послао, имали смо еминентан састав жирија и веома смо задовољни са овим јубиларним логотипом поводом нашег 80. рођендана. Много тога смо претурили за ових 80 година, много је ту труда, страсти, емоција уложено. Сви наши претходници који су ударили темеље Спортског друштва Црвена звезда и на то млађе нараштаје увек подсећам, да то мора да буде неки пут којим морамо газити имајући у виду шта су све наши претходници урадили. Нама предстоји да побеђујемо, да народ који воли Црвену звезду у највећој мери буде задовољан, да се припремимо на прави начин за прославу нашег 80. рођендана. Користим прилику да се захвалим свим људима који су учествовали, а нису победили, јер су потрошили време и емоцију на нашу и њихову Црвену звезду. Честитам лауреату и желим да свим нашим спортисима који у наредном периоду имају европске изазове много среће и успеха. Имајте на уму шта значи наш грб, дрес и застава Црвене звезде. Живела Србија, живела Црвена звезда – рекао је Терзић.

Звездине легенде и чланови УО СД Црвена звезда уручили су специјално припремљене мајице Звездиним спортистима и на крају је направљена заједничка фотографија за успомену.

Претходни текстШахисткиње Црвене звезде одбраниле шампионску титулу!