Црвено-бели спремни за премијеру, Басконију и пуне трибине!

5

Црвено бели своју прву Евролигашку утакмицу у новој сезони играју у среду у Београдској Арени против екипе Басконије.

Након победе у Паризу наш тим жели пред серију тешких утакмица у елитном такмичењу (Фенербахче и Барселона дупло коло, Реал и Жалгирис…) да забележи још једну победу пред нашим навијачима.

На последњем тренингу пред долазак старог ривала екипе Басконије коју од ове сезоне са клупе предводи искусни Пабло Ласо, тренер Јанис Сферопулос имао је све играче, укључујући и опорављеног капитена Бранка Лазића. Оно што је сигурно, Милош Теодосић пропушта меч са Басконијом због казне коју је зарадио против Анадолу Ефеса прошле сезоне. Одсуством са ове утакмице одрадиће своју казну и биће у тиму већ у утакмици са Фенербахчеом.

Тренер Јанис Сферопулос: – Очекујемо подршку навијача. Играмо против тима који је славио на премијери и долази овде додатно мотивисан. Морамо да пратимо план, да се бранимо против доброг екипе, да имамо различите опције у нападу, да читамо шта покушавају да ураде и да им пореметимо игру у офанзиви. Што се тиче напада, да читамо шта раде у одбрани, имају крупне играче, праве гужву у рекету и морамо да имамо стрпљења да би нашли најбоље опције. Гледали смо све утакмице Басконије, знамо које су им врлине и мане, и трудићемо се да то искористимо. Можемо да играмо много боље, али најбитније је да побеђујемо. Чак и када не играте најбоље, морате да побеђујете. Тренирамо, напредујемо и бићемо много бољи у блиској будућности  рекао је тренер црвено белих.

Дејан Давидовац: –Биће тешка утакмица. Басконија је добра екипа, која игра доста у транзицији, мање више као свака шпанска екипа. Треба да обратимо пажњу на дефанзивну транзицију и одбрану, постижу велики број поена – мислим да ће то бити кључ. Спремни смо на њихове играче и игру, мислим да ће све бити како треба рекао је Давидовац.

Одзив навијача за овај меч је изванредан, и наш тим ће пред распродатом двораном (остало је још 400-500 дневних карата у продаји) имати огромну подршку у среду увече у Арени!

Ово ће бити 19.меч два клуба у Евролиги, гост из Виторије има бољи скор 10-8.

Капије дворане биће отворене два сате пре почетка меча, дођите и подржите наш тим у првој евро утакмици у сезони великог јубилеја и помозите нашим момцима да дођу до изузетно важне победе!

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Митуљикић прецизан
Следећи текстВук и Сара бронзани на Првенству Србије