Неочекиван, али потпуно заслужен пораз у Сплиту

7

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у Сплиту са 85:78, у оквиру трећег кола регионалне АБА лиге.

Црвено бели су одиграли бледу утакмицу и доживели други пораз на старту сезоне у регионалном такмичењу.

Очекивано тешка утакмица након енергетског пражњења и победе у Паризу након само 40 сати, донела је пуно промена у вођству Црвена звезда је водила у трећој четвртини и имала максималних 58:50 и потпуно стала. Сплит је преузео иницијативу на старту последње четвртине, напаравио серију од 9:0 при резултату 71:69 за црвено беле, дошао до предности коју није испустио до самог краја.

Код Црвене звезде, истакао се Немања Недовић са 16 поена, пратили су га Огњен Добрић и Јаго дос Сантос (5ас) са по 14 поена.

Најближи двоцифреном учинку су били Ајзеа Кенан и Мајк Даум са по девет поена.

Тренер Јанис Сферопулос: – Желим да честитам Сплиту на победи, желели су да победу више од нас. Мислим да ми нисмо спремни да се боримо против тима Сплита. Нисмо играли како смо желели, нисмо играли ни у офанзиви, ни у дефанзиви, на крају смо им дали шансу да поведу у последња четири минута и да победе. Морамо да научимо из овог меча, без обзира како Евролига иде, да играмо добро и у АБА лиги.

Црвено бели се вечерас враћају у Београд, а већ у среду очекује их евролигашка утакмица са Басконијом у Арени (20 часова)

Претходни текстОмладинци доминантни у Бачкој Тополи
Следећи текстИМТ – Црвена звезда 1:3 (0:1)