Црвено-бели спремни за премијеру у Паризу (петак, 21)

5

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет одрадили су у четвртак тренинг у Београдској Арени, након кога путују у Париз на овогодишњу примијеру Евролиге у Паризу.

Меч са дебитантом у овом такмичењу и освајачем Еврокупа на програму је у петак од 21 сат у „Адидас Арени“ у Паризу, а према првим најавама црвено-бели ће имати велику подршку у главном граду Француске.

Пред овај дуел тренер Јанис Сферопулос неће моћи да рачуна на Милоша Теодосића (суспензија из претходне сезоне 2 меча) и Бранка Лазића који је повредио задњу ложу на тренингу у среду у Београду:

Париз је тим који игра са много ентузијазма, посебно сада када играју прву утакмицу, тако да ће бити додатно мотивисани. Ми тренирамо већ неколико дана и спремамо се за њихову одбрану, односно за напад. Знамо њихове снаге и покушаћемо да пореметимо све што они желе да ураде у нападу. У одбрани врше велики притисак, па морамо бити веома фокусирани на њихову пик-енд-рол одбрану и све ситне детаље битне за игру, како бисмо доносили праве одлуке и нападали их на прави начин. Још увек градимо тимску хемију и улоге. Важно је да сви буду ту и помогну, јер су ми сви битни за ове утакмице. Тиму су потребни сви играчи, и сви морају бити спремни да дају максимум кад год и како год их употребим рекао је Сферопулос.

Огњен Добрић : – Јако битан меч за нас, да отворимо сезону како треба. Нисмо АБА лигу отворили на најбољи могући начин. Желим да то исправимо и да не кренемо тако у Еворлиги. Што се тиче екипе Париза, екипа која игра са великом енергијом и која игра на велики број поседа и поена. Ако желимо да дођемо до победе, мислим да то морамо да им ускратимо и да мало успоримо игру и да играмо на наш начин. Ако играте у њиховом ритму, могу да победе било кога, и да дају сто поена. Имају енергију и узбуђени су што играју Евролигу. Даће сто посто, морамо да их успоримо и уведемо у наш ритам.

Лука Митровић: – Дуго очекивани почетак Евролиге! Мотивисани смо, добро смо радили на тренинзима у претходном периоду и мислим да спремни дочекујемо овај почетак. Против себе имамо једну нову екипу Евролиге која ће дефинитивно бити мотивисана да се покаже у најбољем могућем светлу и да покаже да припада овом такмичењу. Једна атипична екипа, помало непознаница свима нама, поготово у раној фази такмичењарекао је Митровић и додаоАнализирали смо то што смо могли да анализирамо, знамо да нас чека један физички захтеван меч са доста трчања, транзиције, кратких напада, тако да… Са те тактичке стране мислим да смо се добро спремили.

Црвено-бели путују у Париз у четвртак у поподневним часовима, а након прве утакмице у Евролиги, директно лете редовном линијом за Сплит где их већ у недељу очекује утакмица 3. кола АБА лиге са екипом Сплита.

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Нема решења за Митуљикића