Победа црвено-белих на београдској премијери – 91:72

15

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Морнар из Бара резултатом 91:72 у мечу 2. кола АБА лиге пред 6.584 навијача.

Црвено беле је до прве победе у новој сезони предводио тандем Гедраитис са 19 и Даум са 18 поена.

У екипи Морнара која се приказала у много бољем светлу него на стару сезоне одличну утакмицу одиграо је Џенкинс који је био и најефикаснији са 27 поена.

Тренер Јанис Сферопулос на овом мечу није „скидао“ Давидовца (приватни разлози) и Уроша Плавшича (ротација) а у овом мечу видео је силовиту Звезду на старту, врло неубедљиву у другој деоници и добру у другом полувремену у коме су црвено бели одиграли са пола гаса и стигли до убедљиве победе.

Црвено бели имају много простора за напредак а о томе је говорио и тренер Јанис Сферопулос на конференцији за медије:

– Добро смо почели игру, добра одбрана и напад у првом четвртини. Друга четвртина је била лош период на мечу за нас, много смо поена примили, али је зато друго полувремене било одлично. Били смо агресивни, примили само 31 поен, имали добру сарадњу на обе стране терена. Бирали смо добре опције у напду и славили са двоцифреном разликом. И даље имамо много тога да побољшамо, треба нам време јер смо друга екипа у однсу на лани. Радимо напорно и ускоро ћемо играти пуно боље.

Тренер је имао и поруку за навијаче: – Морамо да наставимо да побеђујемо утакмице. То је најважније. Сви морају да буду кординисани, имамо шест нових играча у тиму. Потенцијал нам је велики, али не размишљамо предалеко о будућности, већ идемо меч по меч. Знам да навијачи много очекује, али желим да им пошаљем поруку. Морају да буду стрпљиви и верују тиму и свима овде, а не да плачу од првог пораза. Сезона је јако дуга. Морају да пруже подршке. Сваке сезоне се врти прича око фајнал-фора, али је у последњих12 година, Звезда само једном била у топ осам Евролиге.

Црвена звезда Меридианбет – Морнар 91:72
(22:14, 23:27, 22:17, 24:14)
Дворана: Београдска арена
Гледалаца: 6.584
Судије: Урош Обркнежевић, Нермин Никшић, Маид Ласетовић

Црвена звезда Меридианбет : Милер-Мекинтајер 8, Кенан 9, Теодосић 2, Митровић 10, Лазић 2, Калинић 6, Добрић 3, Боломбој 4, Даум 18, Гиедраитис 19, Недовић 8, Дос Сантос 2 (5ас.)

Морнар: Ковачевић, Ален 1, Ђоковић 2, Ћубић, Руњић 8, Буљевић 10, Џенкинс 24, Смит 14, Бедиако 10, Комненовић, Пековић, Радетић

Црвено бели путују у Париз у четвртак, где их у петак очекује премијера нове сезоне Евролиге са новајлијом Паризом.

Претходни текстЦрвена звезда МаксБет- Металопластика 32:30 (15:13)
Следећи текстЦрвена звезда освојила Суперкуп Србије!