Три медаље за Звездине боксере на Појединачном првенству Србије

165

Појединачно Првенство државе у боксу за сениоре и омладинце одржано је у Спортском центру у Жаркову од 12. до 15. септембра.

На овој манифестацији боје Боксерског клуба Црвена звезда бранили су омладинац Огњен Вучићевић у категорији до 80 кг, сениори Димитрије Андрејевић у категорији до 71 кг, Андрија Бурсаћ у категорији до 80 кг и Петар Дакић у категорији до 92 кг, предвођени тренерима Миодрагом Радићем и Растком Милосављевићем.

Огњен Вучићевић је доминантно освојио титулу шампиона Србије, тако што је четвртфиналну и полуфиналну борбу победио прекидима од стране судије, а у финалној борби је савладао веома доброг такмичара из БК Обилић из Зворника. Треба напоменути да је Огњен ове сезоне постао омладинац и та чињеница говори о каквом се таленту ради.

Наш Димитрије Андрејевић, који је прошле године освојио Омладинско првенство Србије и био вицешампион Балкана, у својој првој сениорској сезони прошетао се до финалне борбе где је заустављен од много искуснијег репрезентативца Игора Рогића, и одлуком судија освојио је сребрну медаљу. То није промакло ни селектору репрезентације, па је најперспективнији млади боксер у Србији добио позив да представља нашу земљу на Европском првенству за сениоре до 22 године које ће се одржати од 8. до 21. октобра у главном граду Бугарске.

Шта рећи тек за Андрију Бурсаћа који се у категорији до 80 кг пласирао у финале где је укрстио рукавице са много искуснијим Ахмедом Маврићем боксером из Новог Пазара, већ доказаним троструким шампионом Србије. Гледаоци су уживали у једној поприлично изједначеној борби, а наш Андрија је показао зашто је он будућност нашег клуба. Иако је заслужено освојио сребрну медаљу и постао вицешампион Србије, добио је честитке од свих боксерских радника који су присуствовали овој борби. На крају меча оба боксера добила су велики аплауз на свему приказаном и заслужено су им уручени трофеји за најборбенији мушки пар на првенству.

Одлични резултати и успеси наших боксера на Првенству Србије су показатељ одличног рада са млађим селекцијама у школи бокса нашег клуба.

Честитамо боксерима, стручном штабу и менаџменту Боксерског клуба Црвена звезда на оствареним резултатима и освојеним медаљама.

Претходни текстИза југа Маракане – Максимовић је Звездина будућност
Следећи текстДневне карте за Морнар у продаји од петка, улаз на ниво 400 слободан у суботу