Црвена звезда – Нови Пазар 4:1 (1:0)

35

Славила је Црвена звезда против Новог Пазара резултатом 4:1 у оквиру четвртог кола Суперлиге Србије. Видели смо два фантастична поготка у режији Јунг Ву Сеола и Тими Макс Елшника за које је тешко одредити који је био лепши, као и првенац Пуме Родригеза, а голгетерски низ је наставио фантастични Бруно Дуарте, за потпуну радост Владана Милојевића.

Црвена звезда – Нови Пазар 4:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 8174.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелци: Сеол у 9, Дуарте у 60, Елшник у 80. и Пума у 86. минуту за Црвену звезду, а Опара у 51. минуту за Нови Пазар.

Жути картони: Мимовић (Црвена звезда), Адешина (Нови Пазар).

Црвена звезда: М. Илић, Стојић (од 46. Мимовић), Спајић, Лековић (од 46. Ђига), Сеол, Хванг, Елшник, Иванић (од 85. Л. Илић), Пруцев (од 46. Пума), Милсон (од 65. Олањинка), Дуарте.

Резерве: Гутеша, Мимовић, Ђига, Далсио, Канга, Шљивић, Л. Илић, Пума, Јовановић, Катаи, Олањинка.

Нови Пазар: Пајовић, Бојат (од 75. Лакићевић), Милетић, Мршић, Исламовић (од 63. Зличић), Адешина (од 56. Алић), Бачкуља, Опара (од 63. Месаровић), Љајић, Бјеличић, Антви (од 75. Живојиновић).

Резерве: Јакуб, Алић, Бамигбој, Живојиновић, Месаровић, Стојановић, Зличић, Ковачевић, Исаиловић, Лакићевић.

Опасност пред голом нашег ривала одвила се већ у трећем минуту када је Иванић „боцнуо“ преко читаве одбране Новог Пазара, а Дуарте из прве шутирао у ближи угао где је био позициониран Пајовић. Није се дуго чекало на вођство Звезде и првенац Јунг Ву Сеола који је у деветом минуту на додавање Стојића са 25 метара фантастично погодио „малу“ мрежу Пајовића – невероватно прецизним ударацем. Гађао је и други Звездин Корејац са дистанце – Хванг, у 19. минуту, али је Пајовић за разлику од претходног покушаја, овог пута успео да одбрани. Разбранио се голман Новог Пазара па је у 29. минуту зауставио ударац Пруцева који је у паду гађао под саму пречку. Уследио је корнер из кога је Иванић умало погодио након центаршута Елшника, али је поново на месту био Пајовић.

Гости готово да нису претили, и углавном се играло искључиво испред шеснаестерца Новог Пазара, где је превасходно Хванг био тај од кога је све кретало у нападима нашег тима, премда је и Пруцев у више наврата уласцима са десне стране у средину, успевао да поремети дефанзивце ривала. До краја полувремена је Звезда имала неколико полуприлика, али је мрежа Пајовића мировала.

Већ на полувремену је Милојевић извршио троструку измену, па су се на терену нашли Мимовић, Ђига и Пума. Гађао је Милсон у 48. минуту након соло продора, када је са левог бока ушао у средину, али је лопта завршила преко гола. Гости су изједначили у 51. минуту након што је Опара искористио зицер који му је „наместио“ Антви. Констатну опасност је правио Елшник центаршутевима из корнера, па је тако и Ђига у 57. минуту могао да савлада Пајовића. Убрзо је и Хванг гађао са дистанце, све са циљем да Звезда поново дође до предности. И није се дуго чекало на то, јер је у 60. минуту Бруно Дуарте био егзекутор. Центрирао је Пума и то изузетно оштро са десне стране, а Дуарте се сјајним кретањем добро позиционирао иза леђа Бачкуље и донео велику радост нашем тиму.

Одмах је Олањинка по уласку на терен могао да се упише у стрелце, те је у 67. минуту у два наврата гађао, прво у Пајовића, а затим и преко гола. Опробао је ударац и Хванг, два минута касније, али је био изблокиран, па је Звезда поново дошла до корнера који је унео немир у петерац Новог Пазара. Врховима прстију је Пајовић успео да заустави шут Иванића са дистанце који је ишао у само рашље, а играо се 79. минут. Ипак, помоћи није било за Пајовића када је Тими Макс Елшник у 80. минуту послао пројектил са 25 метара после додавања Дуартеа. Коначан резултат је поставио Пума Родригез у 86. минуту када му је центрирао Олањинка, а вихорни офанзивац из Панаме главом погодио ближи угао.

Претходни текстОдбојкашице Црвене звезде почеле припреме
Следећи текстМилојевић: Друго полувреме је оно чему тежимо