Ђурић: Позајмице донеле искуство, желим да се наметнем у Звезди

7

Прилику да се наметне шефу стручног штаба Владану Милојевићу на овим припремама има и Звездино дете – Андреј Ђурић, који се након две године на позајмицама вратио у матични клуб.

Срећан сам што сам поново у Звезди и што имам прилику да радим са тренером Милојевићем. Заиста има одличан однос са свима нама и све функционише у најбољем реду. За сада сам ту са првим тимом, али видећемо шта ће бити. Што се мене тиче, даћу све од себе да се наметнем и останем у Звезди – почео је Ђурић.

Стамени дефанзивац није имао одмор.

– Тренинзи су тешки, али све функционише како треба. Лично нисам ни имао одмор, јер сам радио на санирању мање повреде, тако да нисам ни стајао са тренинзима. Но, сада сам у пуној снази. Прија ми генерално рад овде, али као и сваки играч, највише волим да радим са лоптом. Такође, волим и вежбе са теговима. У суштини ми ништа не пада тешко.

Позајмице су му донеле драгоцено искуство.

– Задовољан сам претходном сезоном, упркос повреди. Драго ми је што сам имао прилику да играм Европу и сада имам додатно искуство за Звезду. Ако поредим Словенију и Словачку, рекао бих да је прва лига развојна, док се у другој много тражи физика. Нисмо толико радили са лоптом, све је било подређено физици и било је баш захтевно, али и то је ново искуство.

Радо се капитен класе 2003 сећа дебија за први тим Звезде.

Много ми значи то искуство. Само кад упоредим прве припреме које сам прошао са Звездом и ово данас, све је другачије. Сад се осећам да могу да се носим са свима. Наравно, врло се радо сећам и тог периода када сам дебитовао за Звезду. Било је невероватно искуство заиграти на Маракани пред сјајним навијачима. Било ми је пуно срце – закључио је Ђурић.

Претходни текстЗвездин караван први пут у Сврљигу
Следећи текстТактика у центру пажње на шестом Звездином тренингу