Црвена звезда Меридианбет на корак до финала Суперлиге Србије

35

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет су на корак до финала Суперлиге Србије! Црвено-бели су у петак увече савладали екипу ФМП-а у првој утакмици полуфинала домаћег такмичења резултатом 97-87 (27-13, 18-29, 25-23, 27-22).

Најрасположенији у победи нашег тима био је Јаго са 25 поена, Митровић је додао 15, док је до 13 бројао Недовић.

Капитен нашег тима, Бранко Лазић је у другој утакмици четвртфинала АБА лиге забележио 800. наступ у црвено-белом дресу, а поклон том приликом уручен му је пред сусрет са ФМП-ом после освајања нове титуле АБА лиге. Спортски директор нашег клуба Милан Дозет је Лазићу уручио урамљени дрес на ком симболично пише 800.

Недавно освојен трофеј регионалног такмичења је потом у халу унео Никола Топић, а навијачи су громогласним аплаузом још једном поздравили велики успех нашег тима и седму титулу регионалног првенства.

Кошаркаши Црвене звезде су озбиљно ушли у дуел и већ до средине првог дела ове четвртине имали су двоцифрено вођство. Јасно је било од прве секунде да изабраници Јаниса Сферопулоса желе да на најбољи могући начин заврше ову сезону – триплом круном! Црвено-бели су успешно чували двоцифрено вођство до истека првих десет минута после којих је на семафору у хали “Александар Николић” писало 27-13 у корист нашег тима.

Друга четвртина настављена је у истом ритму као и претходна. КК Црвена звезда је играо сјајно како у нападу, тако и у одбрани, те сходно томе ни не чуди што су успешно чували двоцифрено вођство, које је како је време пролазило само расло. Средином овог дела игре гостујући састав је серијом од 5-0 успео да приђе на 10 поена заостатка, па је тренер нашег тима Јанис Сферопулос одмах реаговао тајм-аутом. Гости су потом успели да смање предност црвено-белих на једноцифрен број поена. Пад у игри нашег тима до краја првог полувремена био је очигледан, а на “одмор” после првих 20 минута су отишли са три поена предности, 45-42.

Велика борба настављена је и у трећој четвртини, када је екипа ФМП-а успела да се потпуно приближи нашем тиму и изједначи 49-49. Међутим, Дејан Давидовац је погођеном тројком у идућем нападу опет вратио предност црвено-бели, а потом је уследила и сјајна одбрана на другој страни.

На нешто мање од четири минута до краја овог дела игре гости су успели да поведу (55-57), а опет је тајм-аутом морао да реагује тренер КК Црвена звезда. Уродио је тајм-аут Сферопулоса плодом, пошто су по повратку на терен црвено-бели Јаговом серијом од 6-0 успели да врате вођство (61-57). Црвено-бели су успели да сачувају вођство до краја треће четвртине, а у последњи део игре ушли су са +5 (70-65).

Црвено-бели су последњих 10 минута одиграли доста боље у односу на претходни период, што је резултирало опет двоцифреним вођством (83-71). Изабраници Јаниса Сферопулоса су до краја утакмице успешно чували предност и на крају славили са 97-87.

Друга утакмица полуфиналне серије игра се 27. маја од 18 часова, а домаћин је екипа ФМП-а.

КК Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић 11, Теодосић 10, Томпкинс 6, Давидовац 7, Митровић 15, Лазић, Боломбој 5, Илић 3, Недовић 13, Костић 2, Јаго дос Сантос 25.

Претходни текстВатерполисти поново поражени после петераца, сезона завршена на 4. месту
Следећи текстДодела плакета спонзорима и пријатељима ОК Црвена звезда