Ватерполисти поново поражени после петераца, сезона завршена на 4. месту

50

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Шабац 13:11 у другом мечу доигравања за 3. место у Суперлиги, али су поражени после петераца 2:4 на 25. мају.

Није овакав сценарио заслужила ова генерација, никако није заслужио тренер Филиповић, нису ни играчи, али стрмоглав пад је учинио своје. Црвена звезда је сезону завршила на 4. месту после три пораза после петераца у плеј-офу.

Неколицина играча је плеј-оф играла под инјекцијама због повреда и вечерас је стисла зубе, али спорт уме да буде суров. Шабац је после два гола предности у првом мечу и на 25.мају имао током целог меча вођство, имао је и +2 средином друге четвртине. Звезда је јурила резултат и стигла, а Стојановић је пре трећег искључења на старту последњег квартала донео 10:11 Шапцу.

Звезда је тада креирала серију 3:0, два пута је погађао Суботић, једном Семан, затим се одбранила за петерце. Али, као претходно Раднички, Шабац је био сигурније руке.

Васић и Суботић су погодили за црвено-беле, Драговић, Станић, Новаковић и Бараћ за Шабац, победу, 3.место и квалификације за Лигу шампиона.

Сезона је готова, Црвена звезда ће ићи у квалификације за ЛЕН Куп Европе, али претходно мора да одабере пут којим ће ићи у будућности.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШАБАЦ 15:15 – 13:11 (3:4, 1:4, 4:2, 3:3; 2:4)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Раковић и Прлић. Искључења: Црвена звезда 10, Шабац 19. Петерци: Црвена звезда 4(3), Шабац 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ, Данковић, Марковић 2, Суботић 4(2), Васић, Гогов 2, Басара, Вукићевић, Семан 1, Милојевић 2, Радовић 2(1), Ивановић, Поповић. Тренер: Александар Филиповић

ШАБАЦ ЕЛИКСИР: Живојиновић, Мараш, Новаковић 1, Репановић, Томић, Круг 1, Бараћ 3, Станић, Мачић 2(1), Драговић 1, Стојановић 1, Кораћ, Гавриловић, Тохољ 2. Тренер: Немања Личанин.

Претходни текстЗвездини каратисти шампиони Европе!
Следећи текстЦрвена звезда Меридианбет на корак до финала Суперлиге Србије