Јелић: У кадетима стасава много будућих првотимаца Звезде

24

Кадетска селекција Црвене звезде ја постала шампион Србије и потврдила одличан рад фудбалске академије нашег клуба. Директор Омладинске школе Никола Јелић наглашава важност резултата, које не ставља у први план, док остварене циљеве припусује одличној стратегији постављеној на почетку такмичарске године.

Прво бих честитао шефу стручног штаба Слађану Николићу и свим играчима на освојеној шампионској титулу. Унапред смо препознали моменат и добро испланирали целу сезону. Такође, направили смо одличну стратегију на плану развоја фудбалера, с обзиром на то да је седам играча прекомандовано у старије селекције. Ова генерација је наступала без момака који су и даље по годинама кадети на челу са Андријом Максимовић и Вељком Милосављевићем и Вуком Драшкићем, те осталим појединцима. Деца су кроз индивидуални рад доста напредовала и на крају дошла до резултата. У тренутку када смо имали пет бодова заостатка, као челник Омладинске школе уз главног тренера академије Ненада Милијаша смо одлучили да не дижемо никакву панику. Самим тим у овом тренутку нећемо подизати еуфорију. Звезда је синоним за прво место, али није титула увек приоритет. Знамо начин на који смо селектирали играче и верујемо у њих. Битно је да омогућимо малишанима следеће сезоне боље услове и још напорнији рад, како тимски тако и индивидуални, како би их што боље припремили за први тим Црвене звезде – поручио је Јелић.

Истиче дугогодишњи радник у нашем клубу да будућност Црвене звезде не лежи само у кадетској селекцији, него и у млађим генерацијама које тек долазе.

Фудбалери рођени 2007. и 2008. године су веома талентовани. У њима лежи велики потенцијал за први тим Звезде и репрезентацију Србије. Сматрам да и генерације које долазе, класа 09 и 10, такође имају много капацитета за развој. Међутим, у овом тренутку их не би требало уздизати, већ радити са њима још више како би напредовали из дана у дан. Честитам још једном комплетној Омладинској школи на свим оствареним резултатима, нарочито кадетској селекцији. Морамо да нађемо начин да још подигнемо индивидуални развој играча и приближимо момке максималном потенцијалу како би били спремни за прелазак у сениорски фудбал – закључио је Јелић.

Претходни текстЗвездаши, у среду мудро и још гласније! Апел председника КК Црвена звезда Меридианбет
Следећи текстУ сусрет противнику – Напредак