У сусрет противнику – Напредак

28

Фудбалери Црвене звезде ће гостовати Напретку у четвртак, 16. маја од 19 часова у оквиру 36. кола Суперлиге Србије.
напредак сајт 850.jpg

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Наш тим се са наредним ривалом састајао у 67 наврата, а црвено-бели су били бољи у чак 48 одиграних мечева, бодове смо поделили 15 пута, док су само 4 утакмице завршене победом крушевачког тима.

Први дуел датира још из давне 1947. године, када је наша екипа гостовала Напретку и славила са убедљивих 4:1.

Ове сезоне смо остварили тријумфе у оба одиграна сусрета. На првој утакмици у оквиру другог кола је Црвена звезда славила са 4:0 головима Красоа, који је мрежу погађао у два наврата, док су се по једном уписали Букари и Мијаиловић. У другом мечу је наша екипа славила у Крушевцу поготком Олањинке.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше шампионе против крушевачког Напретка, ће моћи да гледају утакмицу 36. кола Суперлиге Србије на Арени Премиум 1 од 19 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвено-бели су наставили са сјајним издањима током пролећног дела сезоне и у дуелу са Радничким из Крагујевца уписали су још један тријумф (3:2). Ове године изабраници Владана Милојевића немају пораз, а невероватна серија,рачунајући и пријатељске утакмице, износи 24 меча на ком смо освојили бодове.

Напредак је последњи тријумф забалежио још 4. априла у дуелу са Јавором, а од тада је забележио чак пет пораза и само два нерешена исхода. У плеј-офу броје само један бод, зарађен у сусрету са нашим вечитим ривалом. У последњем колу су убедљиво поражени од Војводине – 0:5.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Крушевљани најчешће започињу утакмицу у формацији 4-2-3-1. На голу се налази Владимир Савић, док испред њега штоперски тандем чине Никола Стевановић и Јован Маринковић. По левом боку делује његов презимењак Никола, док се на другој страни налази Бранисалв Томић. Средишњим делом терена диригују Филип Јовић, односно његов имењак Крстић. Иза нападача се налази Саша Марјановић, на левом крилу је Небојша Бастајић, а на десној страни позицију покрива Бранислав Томић. Најистуренији играч тима је Андрија Мајдевац.

СУДИЈЕ

Главни судија: Никола Ђорђевић

Први помоћник: Никола Обрадовић

Други помоћник: Миалн Пешовић

Четврти судија: Мирослав Матић

ВАР: Момчило Марковић

АВАР: Урош Стојковић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Плеј-оф

Четвртак

-16:55 Раднички 1923 – Војводина

Петак

-18:30 Младост – ТСЦ

-18:30 Чукарички – Партизан

Плеј-аут

Субота

-16:00

ИМТ – Вождовац

Железничар – Нови Пазар

Раднички – Нови Пазар

-18:00

Радник – Спартак

Претходни текстЈелић: У кадетима стасава много будућих првотимаца Звезде
Следећи текстМилојевић: Сигуран сам да ће бити занимљива утакмица и много публике