Звездиних 10 на кадетском првенству Европе

23

Селектор репрезентације Србије до 17 година, Јован Дамјановић је објавио списак фудбалера који ће нашу репрезентацију представљати на Европском првенству на Кипру, а о начину рада наше Омладинске школе довољно говори чињеница да је укупно 10 играча из Црвене звезде.

На списку је осам фудбалера рођених 2007 године, а то су: Вељко Милосављевић (штопер), Игор Бубања (штопер), Виктор Стојановић (штопер), Вук Рогановић (штопер), Андрија Максимовић (предњи везни), Алекса Василић (предњи везни), Урош Ђорђевић (крилни нападач), Ђорђе Ранковић (крилни нападач), као и двојица млађих: Василије Костов (предњи везни) и Алекса Дамјановић (нападач).

Велика је част представљати Србију на првенству Европе. Играо сам и прошло првенство са годину дана старијом селекцијом, али ћу дати све од себе да сада будемо још бољи и покушамо да освојимо такмичење. Драго ми је што је уз мене, још девет фудбалера који су из Звезде и надам се да ће упркос нашем изостанку у финишу сезоне, и омладинска и кадетска селекција успети да освоји трофеје. Идемо да представљамо Србију на најбољи могући начин – истакао је Милосављевић, трећи најмлађи дебитант у Звездиној историји.

Србија је у групи са Украјином (20. мај од 17), Кипром (23. мај од 19:30) и Чешком (26. мај од 19:30). Најбоље две селекције из групе обезбеђују пласман у четвртину финала.

Претходни текстИванић воли утакмице против Радничког
Следећи текстДујковић: Звезда стално обара рекорде, седма титула у низу за пример