Иванић воли утакмице против Радничког

11

Фудбалери Црвене звезде у недељу од 18:30 дочекују Раднички 1923, а највећу инспирацију против нашег наредног ривала има Мирко Иванић.

Звезда и Раднички су од повратка Крагујевчана у суперлигашко друштво одиграли седам утакмица и учинак је шест победа за наш тим уз један реми. У прилог нам иде и велика гол разлика која износи 19:2, али нема сумње да наш ривал игра сјајан фудбал током читаве сезоне, те да нас очекује вероватно и најтежа утакмица против њих у последњих неколико година. Ипак, има Звезда џокера у рукаву, а његово име је Мирко Иванић.

Наиме, везиста из Бачког Јарка је наступио на свих седам мечева против Радничког, и уписао фантастичан учинак од пет погодака, тако да нема сумње да ће у недељу све очи бити упрте у њега. На све то, Иванић има и асистенцију, и то на једној од три утакмице на којој није погодио против Радничког. Највећу инспирацију имао је у сезони 2021/22 када је на два меча постигао два гола, да би у наредној такмичарској години погодио једном и то у плеј-офу. У актуелној сезони је постигао два гола, иако је утакмица регистрована резултатом 0:3, Иванићу се погоци рачунају.

Све је почео 31. октобра 2021. године када је Звезда славила у Крагујевцу резултатом 0:3, а мрежу ривала је начео Иванић. Играо се 18. минут када је искористио асистенцију Павкова и са ивице казненог простора савладао голмана ривала. У другом делу сезоне, Звезда је славила са 4:1, а Иванић је у 56. минуту савладао ривала на додвање Гајића. Прихватио је лопту на 14 метара, „отворио“ стопало и погодио „малу“ мрежу.

Низ је наставио и претходне сезоне када му је свега 12 минута на терену било довољно да погоди на гостовању Радничком 1923 у оквиру плеј-офа Суперлиге Србије. Тада је у 84. минуту искористио асистенцију Кангве, али су гости брзо дошли до изједначења.

Доминирао је и ове сезоне против Радничког када је у Крагујевцу искористио креације Букарија и Лучића, да би се потом и у наредном мечу уписао у листу асистената. Гол је „наместио“ Ендиајеу.

Претходни текстНајава преноса – Кадети све ближи титули
Следећи текстЗвездиних 10 на кадетском првенству Европе