Звездаши на каљењу: Митуљикићев хет-трик

11

Претходне недеље девет младих играча Црвене звезде, који се кале у другим клубовима, је забележило минуте у оквиру домаћих, али и иностраних шампионата. Највећу пажњу је привукао талентовани дриблер Јован Митуљикић постигавши хет-трик у Првој лиги Србије.

Мрежу ИМТ је и у претходном колу најелитнијег фудбалског клупског такмичења у Србији, чувао Милош Гордић. Млади голман је стигао до тријумфа над екипом Радника, на мечу где је виђено чак седам голова. Иако је капитулирао у два наврата, Гордић је оставио врло добар утисак у трећој рунди плеј-аута националног првенства. Сигурно је реаговао приликом прекида, учестовао је у игри из последње линије и имао пар одличних одбрана. Такође, у дресу нишког Радничког – Едмунд Адо је успео да дође до победе над Вождовцем. Стамени везиста је поново добио прелазну оцену, а голим оком посматрача се могло уочити са колико је енергије предводио средину терена “Мераклија”. Реми у Суперлиги је забележио снажни центарфор Александар Кахвић. Момак рођен у Теслићу 2004. године је одиграо прво полувреме меча са Спартаком, а иако се добро кретао и улазио у прилике, није успео да затресе мрежу.

Иван Гутеша је претрпео пораз са нашим развојним тимом на гостовању Радничком из Сремске Митровице. Млади голман је провео 90 минута између статива, а поред сигурне партије није успео уз саиграче да дође до позитивног резултата. Везни ред ОФК Београда је био у рукама Николе Кнежевића и Јована Митуљикића, који је заслужио титулу играча утакмице са три дата гола. Први погодак је постигао главом након центаршута са десног бока у 17. минуту, где је показао завидну игру у ток сегменту. У финишу првог дела утакмице је прихватио лопту у противничком шеснаестерцу и лажњаком избацио чувара, а потом ударцем испод лакта сместио лопту у мрежу. До хет-трика је стигао на асистенцију Кнежевића, када је у ситуацији један на један са противничким голманом погодио даљи угао десном, “условно речено” слабијом ногом. У поразу новобеоградског Радничког од Колубаре у Лазаревцу, Кенеди Икпоро је уписао 73 минута на терену.

Централни везни фудбалер Кингс Кангва је са екипом Кортрајка забележио нову првенствену победу у шампионату Белгије. Његов тим је славио са 1:0, колико је било довољно за три бода, док је репрезентативац Замбије терен напустио у судијској надокнади другог полувремена. Иако је Цеље на крилима Јегора Пруцева већ освојило шампионат Словеније, овога пута млади Рус није успео да дође до победе над екипом Марибора. Цеље је поражено са 3:1, а Пруцев је на терен ушао на почетку другог полувремена. Међутим, то није било довољно да оствари победу.

Звездаши на каљењу:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у победи над Радником (5:2)
Иван Гутеша (Графичар) – 90 минута у поразу од Радничког СМ (1:0)
Едмунд Адо (Раднички Ниш) – 90 минута у победи над Вождовцем (2:0)
Кингс Кангва (Кортрајк) – 90 минута у победи над Еупеном (1:0)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 77 минута у победи над Инђијом (3:0)
Јегор Пруцев (Цеље) – 46 минута у поразу од Марибора (3:1)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 64 минута у победи над Инђијом (3:0)
Кенеди Икпоро (Раднички НБГ) – 73 минута у поразу од Колубаре (2:1)
Александар Кахвић (Железничар) – 45 минута у ремију са Спартаком (1:1)

Претходни текстЦрвено-бели гостују Меги у другој утакмици полуфинала (уторак, 20)
Следећи текстУ сусрет противнику – Младост Лучани