У сусрет противнику – Младост Лучани

13

Црвена звезда ће гостовати лучанској Младости у среду, 8. маја од 18 часова и 30 минута у оквиру 34. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је против Младости из Лучана до сада одиграла 39 утакмица рачунајући сва такмичења. Црвено-бели су тријумфовали на 32 сусрета, пет дуела је окончано без победника, док је Младост славила у само два наврата. Гол разлика је апсолутно на страни нашег клуба и износи 95:30.

Последњи такмичарски дуел између Црвене звезде и Младости је одигран 9. децембра 2023. године у оквиру 18. кола националног првенства. Славили смо на домаћем терену резултатом 3:1, а голове за наш тим су постигли Александар Катаи, Јован Мијатовић и Ин Бом Хванг.

Одиграли смо након тога и меч на зимским припремама на Кипру, где смо славили резултатом 2:0 головима Јована Шљивића и Шерифа Ендиајеа.

Од почетка новог миленијума па до сада, Звезда се 29 пута састала против тима из Лучана. Статистика од 2000. године је такође на страни клуба из Љутице Богдана, јер од тада не знамо за пораз у међусобним окршајима.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше шампионе против лучанске Младости, ће моћи да гледају утакмицу 34. кола Суперлиге Србије на Арени Премиум 1 од 18 часова и 30 минута.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је у прошлој утакмици домаћег првенства против екипе ТСЦ на домаћем терену, победом од 2:1 математички обезбедила седму узастопну, а укупно 35. шампионску титулу. У пролећном делу сезоне смо на 17 мечева славили на чак 15 дуела уз два ремија и апсолутно заслужено смо дошли до новог трофеја у витринама музеја нашег клуба.

Младост се налази на седмој позицији плеј-офа Суперлиге Србије са 43 освојена бода из 33 одиграна меча. Гол разлика тима из Лучана износи 36:48. У последњем колу екипа из Лучана је имала вођство од два гола разлике против Радничког 1923 у Крагујевцу, али је на крају поражена са 3:2.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу лучанске Младости је искусни Саша Стаменковић, некадашњи чувар мреже Црвене звезде. У систему игре 3-1-4-2, тројицу дефанзиваца у последњој линији чине Милан Јоксимовић, капитен Иван Милошевић и Никола Андрић. На позицији десног вингбека дејствује познато суперлигашко име – Никола Ћирковић, док је лева страна резервисана за Жарка Удовичића. Тандем дефанзивних везних чине Никола Лековић и Александар Пејовић, а испред њих за креацију игре је задужен Јанко Тумбасевић. Позиције нападача су резервисане за Јакубу Силуеа, као и деветнаестогодишњака Марка Величковића. Опције са клупе су Петар Бојић, Јован Ћирић, Владимир Радивојевић, Патрик Фрајдеј Езе…

СУДИЈЕ

Главни судија: Стефан Јекнић.

Први помоћник: Драган Перановић.

Други помоћник: Петар Радић.

Четврти судија: Дејан Петровић.

ВАР: Милан Стефановић.

АВАР: Милан Михајловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Плеј-оф

Среда

-16:00 Напредак – Партизан

-16:00 ТСЦ – Раднички 1923

-18:00 Војводина – Чукарички

Плеј-аут

Уторак

-14:00 ИМТ – Нови Пазар

-18:00 Спартак – Раднички Ниш

-18:00 Радник – Јавор

-19:00 Вождовац – Железничар

Претходни текстЗвездаши на каљењу: Митуљикићев хет-трик
Следећи текстЏајић: Бити седам пута првак у низу – то је за велико поштовање