Покер кадета у вечитом дербију

9

Играли су се фудбала кадети Црвене звезде на теренима Омладинске шлоле и савладали вечитог ривала резтатом 4:0. Мрежу ривала у тиму Слађана Николића је начео Урош Ђорђевић на фантастичну асистенцију Ђорђа Ранковића, да би потом играч утакмице Алекса Василић преузео ствари у своје руке. Василић је прво погодио на додавање Страхиње Стојковића, затом асистирао Василију Костову, да би се потом поново уписао у стрелце и поставио коначан резултат.

Црвена звезда – Партизан 4:0 (3:0)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Мирослав Милетић.

Стрелци: Ђорђевић у 26, Василић у 38. и 46. и Костов у 44. минуту.

Жути картон: Премовић (Партизан).

Црвена звезда: Бекоња, Стојковић (од 83. Булатовић, Рогановић, Стојановић, Ивановић, Манојловић, Костов, Василић (од 76. Цветковић), Ðорђевић (од 52. Мишић), Ранковић (од 76. Младеновски), Дамјановић (од 83. Кнежевић).

Партизан: Јовановић, Радић, Вулићевић, Бајрамовић, Макевић, Костић, Радосављевић, Премовић, Мартиновић (од 63. Радовић), Павловић (од 52. Грбовић), Љубојевић.

Силовитије су кренули кадети Звезде и већ у четвртом минуту покушали преко Василића који је након продора по левој страни гађао у Јовановића. Убрзо је лопта и завршила у мрежи Јовановића, након што га је Костов лобовао, али је арбитар сигнализирао офсајд. У два наврата је потом Ранковић гађао са дистанце, али поред стативе, премда је Звезда успоатавила ритам дешавања на терену што се убрзо и конкретизовало.

Вансеријска акција је виђена у 26. минуту када је Ранковић одузео лопту на средини терена, повукао контру, а затим и спољним делом стопала послао пас за Уроша Ђорђевића који је “боцнуо” Јовановића, за аплауз свих присутних на трибинама. Могла је предност да се удвостручи у 30. минуту, али је ударац Стојановића одбио Јовановић до Дамјановића који је шутирао преко гола.

Нова фантастична акција наших бисера виђена је у 38. минуту када је Ђорђевић упослио Стојковића по десном боку, а он заврнуо лопту за Алексу Василића који се ослободио чувара и погодио “малу” мрежу. Узвратио је Василић асистенцијом у 44. минуту када је одузео лопту неодлучном штоперу гостију и упослио Василија Костова који је акцију рутински завршио.

Где су стали наши бисери у првом, ту су наставили у другом полувремену, па смо до новог гола стигли у 46. минуту након што је Василић добро реаговао на одбитак Костова кога је претходно упослио Дамјановић. Дриблао је Мишић по десном боку у 57. минуту, ушао и у шеснаестерац, али погодио спољни део мреже. О Звездиној доминацији на данашњем сусрету, довољно говори то да је Бекоња прву интервенцију имао тек у 60. минуту после ударца Костића.

Могла је Звезда да буде и убедљивија, али је фалило више концентрације у завршници, као и ситуацији када је нападач ривала – Радовић изашао пред Бекоњу и промашио гол.

Претходни текстДве титуле за Стефана Поповића у Куршумлијској бањи
Следећи текстЗвезда усрећила децу без родитељског старања пред Ускрс