Богавац: Да се у суботу понови 120. дерби

11

Памти Драган Богавац тај 120. дерби који је био одигран 20. априла 2003. године као да је био јуче, с обзиром на то да је понео епитет играча утакмице. Наиме, прво је асистирао Бранку Бошковићу, да би се затим и сам уписао у стрелце за победу Црвене звезде резултатом 2:0.

Сви голови у првенству се не памте као један у дербију. Тај меч ми је посебно остао у сећању, пун стадион и предивна атмосфера. Партизан је са клупе предводио Лотар Матеус, на терену су имали Тариба Веста и сећам се да је пред тај сусрет била велика разлика у корист вечитог ривала. Додатно су нас мотивисали наши навијачи, осетили смо одличну енергију са њихове стране. Не сећам се да је противник имао икакву шансу да постигне погодак у том дуелу, јер смо били врло доминантни. Одиграо сам добро тај дерби, наместио гол Бошковићу, а потом и сам затресао мрежу, те могу рећи да је осећај непроцењив. Памтим такође и мој први дерби. Играо се на ЈНА и постигао сам гол. Сваком навијачу се у срцу посебно пише победа у дербију и драго ми је да сам им доносио радост у тим тренуцима, јер се зна колико волим Звезду и колико сваки Звездаш воли овај клуб – емотиван је Богавац.

Верује да је пред Звездом седма титула и четврта дупла круна у низу.

Пратим црвено-беле, идем на Маракану редовно, а играм и за ветеране. Очекујем победе у предстојећа два дербија, јер мислим да смо бољи тим од вечитог ривала. Имамо седам бодова предности, а надам се да ће после суботе та разлика бити двоцифрена. Волео бих да освојимо дуплу круну, јер мислим да то овај тим заслужује. Као звездаш, надам се да ће костур екипе остати и следеће сезоне, те да ћемо бити конкурентни у Лиги шампиона, јер сматрам да са оваквим тимом то можемо – подвукао је Богавац.

Претходни текстСлепи и слабовиди уживају у Звездином пролећу
Следећи текстТријумф кадета за врх табеле