Тријумф кадета за врх табеле

17

Фудбалери Црвене звезде су славили против Јагодине у гостима резултатом 0:2 у оквиру 22. кола Кадетске лиге Србије. Повели су наши момци голом Андреја Павловића у 70. минуту, док је коначан резултат поставио Ђорђе Ранковић десет минута касније.

ГФК Јагодина – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Стадион: „Први помоћни терен Јагодина“.

Судија: Стефан Ђокић.

Стрелци: Павловић у 70. и Ранковић у 80. минуту.

ГФК Јагодина: Ненадовић, Прекајац (од 80. Костић), Стојаковић, Миловановић, Бајић (од 85. Петровић), Трајковић, Стефановић, Станковић (од 68. Демировић), Јовановић, Ранђеловић (од 87. Матић), Максимовић (од 75. Срејић).

Црвена звезда: Бекоња, Булатовић, Павловић, Рогановић, Ристовски, Манојловић (од 67. Бубања), Костов (од 83. Младеновски), Василић, Ранковић (од 83. Ивановић), Мишић (од 57. Ђорђевић), Дамјановић (од 67. Столић).

Наши кадети су кренули силовито, а победа у овом дуелу је значила осамостаљење на лидерској позицији услед пораза вечитог ривала од Чукаричког нешто раније у току дана. Изабраници Слађана Николића су лако стизали до шеснаестерца домаћина, али је у првом полувремена фалила завршница да би дошли до вођства. Одличан покушај главом је имао Ранковић, али је његов шут зауставио чувар мреже Јагодинаца. Константан притисак на одбрану ривала је терао домаће играче да прескачу средишњи део терена и лопту шаљу што даље од свог гола. Још једну добру прилику у првом полувремену је пропустио Василић, када је одлично шутирао са ивице шеснаестерца, али је голман домаћих поново био на висини задатка.

Наставили су у истом ритму Звездини кадети и све више приморавали противника да се брани, те му нису дозвољавали много простора за акцију и напад који би угрозио гол Бекоње. Исплатила се офанзива црвено-белих а у главној улози се нашао Павловић. Сјајно је вукао лопту и опалио са око двадесет метара и ударцем у доњи десни угао савладао немоћног Ненадовића. Није се чекало много на други погодак, пошто је десет минута касније маестрално додавање Костова искористио Ранковић и лако савладао у ситауцији један на један чувара мреже Јагодинаца. Након ове утакмице, Звезда се осамила на врху табеле са три бода више у односу на другог пратиоца.

Претходни текстБогавац: Да се у суботу понови 120. дерби
Следећи текстОмладинци без голова