Да покажемо право лице – Црвена звезда Меридианбет дочекује СЦ Дерби (понедељак, 18)

16

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отварају плеј оф серију АБА лиге утакмицом са екипом СЦ Дерби.

Меч је на програму у понедељак од 18 сати у Београдској Арени, а тим поводом у суботу је одржана конфереција за медије на којој су пред старт завршнице овог такмичења у коме су црвено бели обезбедили предност домаћег терена, говорили тренер Јанис Сферопулос и наш капитен Бранко Лазић.

Капитен Бранко Лазић: – Дошли смо до плеј-офа у овој сезони, што се тиче Јадранске лиге ми смо првобитни циљ остварили, обезбедили смо прво место и предност домаћег терена. Неки нови мини циљ је сада полуфинале, и идемо од фазе до фазе. Искористио бих прилику да позовем навијаче да дођу у што већем броју и пруже нам подршку током читаве серије, а ми ћемо дати све од себе да одиграмо што боље, обрадујемо наше навијаче, али и да се искупимо целокупној Звездашкој јавности за претходну утакмицу која заиста није била на нивоу Црвене звезде. Желимо да у овој плеј-оф серији покажемо да је то био само један лош дан, и да се свима захвалимо на целој сезони и огромној подршци коју смо добијали. А то можемо на најбољи начин тако што би освојили АБА лигу и вратилитрофеј у наше витрине – рекао је Лазић.

Пре питања, новинарима се обратио и наш тренер Јанис Сферопулос:

– Дошли смо до плеј-офа АБА лиге и нашег главног циља. Борили смо се свих ових месеци како бисмо заузели прву позицију на табели после лигашког дела, и тиме обезбедили предност домаћег терена. Сада је време за тај главни део, први противник је екипа СЦ Дербија. Добар тим са којим смо играли пре две недеље. Желимо да се после онаквог пораза у Евролиги подигнемо, покажемо реакцију, и вратимо се нашим добрим играма и резултатима.

Бранко Лазић је проглашен за најбољег дефанзивца АБА лиге, осим о том признању које је добио трећи пут у својој каријери, такође је говорио о важности домаћег терена: – Сви знамо колико је прво место важно и зато смо се толико трудили да заузмемо то прво место и обезбедимо предност домаћег терена. Наравно, трудићемо се да то што више искористимо, али морамо да прикажемо и добре игре на терену. Када говоримо о самом признању за најбољег дефанзивца, захвалио бих се читавој екипи на томе, јер кошарка је тимски спорт, тимски се игра и за овај трофеј заслужан је цео тим. Хвала им на томе.

Тренер Сферопулос је упитан „да ли је пратио претходних година завршнице АБА лиге и схватио важност домаћег терена:

Знам шта се догодило прошле године и знам колико је битна предност домаћег терена. Она јесте важна, али постаје неважна, уколико не можете да сачувате свој терен. Публика је та која нас носи и надам се да ћемо обрадовати навијаче на крају. Морамо да будемо спремни да заштитимо наш терен, да се боримо за сваку утакмицу. Сви знамо да су утакмице плеј-офа нешто друго и морамо да се боримо увек, почевши од прве утакмице коју играмо на домаћем терену. Утакмица против Ефеса је била каква је била, једна од најлошијих и морамо да реагујемо. Заиста смо бесни на себе и желимо да се вратимо добрим утакмицама и добрим резултатима. Ову плеј-оф серију почнемо фокусирани и да дамо свој максимум – рекао је Сферопулос који је додао да је Стефан Лазаревић под знаком питања због упале и неће тренирати у суботу, док ће се Никола Топић у саставу тек када почне да тренира 5 на 5 (у плану следеће недеље).

КК Црвена звезда Меридианбет позива све наше навијаче да дођу у понедељак у Београдску Арену и пруже подршку тиму на почетку завршнице такмичења у коме се циљ добро зна. До њега можемо доћи, и то се зна само заједно!

Меч Црвена звезда Меридианбет – СЦ Дерби игра се понедељак од 18 сати, други меч серије на програму наредног понедељка од 18.30 у Подгорици.

Претходни текстОмладинци на крилима Тегелтије савладали Раднички
Следећи текстСедмица кадета против ОФК Вршца