Црвена звезда Меридианбет убедљивом победом над Сплитом завршила лигашки део АБА лиге

22

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет победом су затворили лигашки део регионалне АБА лиге. Црвено-бели су у недељу као гости савлдали екипу Сплита резултатом 73:92 и као што је од раније познато, са прве позиције улазе у доигравање такмичења.

Најкориснији у победи нашег тима био је Немања Недовић са 19 поена, Џавонте Смарт је додао 13, а пратио га је Јаго са поеном мање.

На утакмици против Сплита прве минуте у црвено-белом дресу уписао је Треј Томпкинс, који је за нешто више од 10 минута на терену уписао 4 поена.

Изабраници Јаниса Сферопулоса су у дуел ушли поприлично сигурно, али се водила велика борба до средине прве четвртине, када су црвено-бели после поена Луке Митровића и Немање Недовића дошли до осетније предности 9:16. Тајм-аут тренера домаћег тима није уродио плодом, па су наши момци после првих десет минута игре у Сплиту имали предност од шест поена – 19:25.

У истом ритму настављено је и у другој четвртини. Успешно су црвено-бели чували предност, остављајући противника без шанси за изједначење и евентуални преокрет. Резултат после 20 минута игре био је 37:49 у корист нашег тима.

Где су стали наши момци у првом, ту су наставили у другом полувремену. Доминација црвено-белих у Сплиту виђена је и током треће четвртине, која је изабраницима Јаниса Сферопулоса послужила за повећавање предности и миран улазак у последњи период игре – 56:66.

Црвено-бели су до краја сусрета играли у свом ритму, те без много муке утакмицу привели крају у своју корист и славили резултатом 73:92.

Изјава тренера Јаниса Сферопулоса: – Желим да честитам нашим играчима јер смо били фокусирани, одрадили смо оно што смо планирали, како дефанзивно, тако и офанзивно. Контролисали смо утакмицу. Дошли смо да се боримо за победу, знали смо да је Сплит тим којем ако дозволите да играју њиховим стилом, онда бисмо им допустили да буду комфорни и имали бисмо проблем. Сваку утакмицу смо ишли на победу невезано ко је био противник. Лигашки део смо завршили са свега четири пораза, од чега су се три десила после дуплог кола у Евролиги. Када се све сабере, заиста бих честитао мојим играчима на овом успеху!

Претходни текстПобеда Звезде у дербију, осигурано 2. место пред плеј-оф
Следећи текстМагикових 110 за престизање Чика Рајка