У сусрет противнику – ИМТ

14

Фудбалери Црвене звезде ће у среду дочекати ИМТ у оквиру 28. кола Суперлиге Србије, а почетак меча је заказан за 19 часова.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвено-бели су са популарним ,,Трактористима’’ одиграли два званична сусрета, а када су се две екипе последњи пут састале 28. октобра 2023. године наши првотимци су славили са 1:2 захваљујући погоцима Жан Филип Красоа и Питера Олањинке. Први дуел је одигран у оквиру четвртине финала Купа Србије крајем марта 2021. године, а Дијего Фалћинели, Александар Катаи и Филипо Фалко су Звезди донели победу од 3:0.

Прва историјска утакмица је одиграна још 1988. када је резултат био 8:2 за наш тим, а на мечу се истакао легендарни Хусреф Мусемић који је постигао хет-трик. Два гола је уписао Влада Стошић, а по једном су мрежу затресли Влада Миловановић и Јовица Николић. Преостали меч смо одиграли у оквиру летњих припрема 2020. године, када су Мирко Иванић и Андрија Радуловић погодили за тријумф од 2:0.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за утакмицу су доступне ОНЛАЈН, а сви звездаши их могу набавити и на благајнама стадиона Рајко Митић у уторак од 10 до 18 часова, као и на дан утакмице од 12 сати па све до почетка сусрета.

Цене улазница за меч са екипом ИМТ су следеће:

Север – 400 динара
Исток – 500 динара
Запад – 700 динара
Трибина „Синиша Михајловић“ – 1400 динара

За звездаше који неће бити у могућности да са трибине бодре изабранике Владана Милојевића, обезбеђен је студијски програм на каналу Звезда ТВ, док ће телевизијски пренос бити и на каналу Арена Премиум 1.

Уколико неко није у прилици да наше фудбалере прати путем видео преноса, може то учинити преко Звездине апликације, на нашем Меч центру, који је на свакој утакмици активан из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда наставља да одлучно држи водећу позицију на табели Суперлиге Србије са 68 освојених бодова. Повратак Владана Милојевића је донео изванредну енергију уочи Звездиног пролећа, па су од почетка другог дела сезоне наши првотимци савладали Вождовац, Нови Пазар, Чукарички, ТСЦ, Раднички Ниш, Раднички 1923 и Јавор, док је 172. вечити дерби завршен ремијем. Звезда тренутно има 22 победе уз два нерешена исхода и три пораза, а може се похвалити и импресивном гол разликом од 70:22.
ИМТ тренутно заузима 12. место на табели са 28 освојених бодова, уз осам победа, четири нерешена исхода и 15 пораза. Након победе над Радником у Сурдулици од 0:1, по повратку се репрезентативне паузе су дочекали панчевачки Железничар, а сусрет је завршен без победника уз резултат 1:1. С обзиром да има исти бодовни учинак као и Јавор, нема сумње да ће наш наредни противник пробати да искористи сваку прилику како би дошао до што боље позиције уочи предстојеће деобе табеле на плеј-оф и плеј-аут.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

ИМТ најчешће игра у формацији 4-4-2, при чему је на месту чувара мреже, уз Милоша Гордића који је на позајмици из нашег тима, ту и искусни Горан Вуклиш. Младу и перспективну дефанзивну линију са десне стране предводе капитен Никола Глишић као бек, односно Зарија Ламбулић као штопер, док су се по левој страни у последњих неколико утакмица усталили искусни Урош Ћосић, који је поникао у нашем клубу, на позицији штопера и Петар Ћирковић у улози бека. У везном реду се налазе Вељко Кијевчанин и Ирфан Зулфић док им подршку са стране пружају Владимир Радочај и Александар Лутовац. Центарфорске позиције припадају браћи – Милошу и Луки Луковићу који су изузетно уиграни. Такође треба обратити пажњу на фудбалере попут Николе Терзића, перспективног Милоша Јовића, Николу Крстића и Жељка Арсића.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Милош Милановић.
Први помоћник: Милан Пашајлић.
Други помоћник: Новак Новаковић.
Четврти судија: Давид Матић.
ВАР: Милан Стефановић.
АВАР: Урош Стојковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:
– 16:30 Нови Пазар – ТСЦ
– 18:30 Војводина – Чукарички
– 19:00 Железничар – Радник

Среда:
– 16:30 Младост – Раднички 1923
– 16:55 Вождовац – Партизан
– 18:30 Спартак – Раднички

Четвртак
– 17:30 Напредак – Јавор

Претходни текстДан којим се поноси сваки Звездаш – 02.041974. и прва европска титула КК Црвена звезда
Следећи текстМилојевић: Радни дан је, али немам дилему да звездаши долазе