Лена Радуловић меч винер у Краљеву, Звезда чува коту два!

60

Кошаркашице Црвене звезде су након драме и продужетка славиле у Краљеву кошем Лене Радуловић у последњој секунди 83-81 (16-18, 16-12, 15-26, 24-15; 12-10) и тако задржале другу позицију на табели!

Поклонила се Звездина Новосађанка пред кошем након што је дриблингом избацила противнице и полагањем решила битну утакмицу, у којој је у финишу наш тим имао двоцифрени дефицит.

Краљево је имало победу у рукама, практично, +11 на старту последњег квартала и 10 разлике на три минута до истека времена. Карактер Црвене звезде је у ДНК екипе, Звезда се није предавала, прво је екипу повукла капитен Невена Наумчев, а затим и Ким Ројстер која је погодила оба бацања за продужетке у последњој секунди.

Прво полувреме је протекло у егалу, Краљево је имало 13-8, али је Ана Јованов тројком донела 16-16, да би Дарија Несторов погодила за минималну предност Краљевчанки пред крај првих 10 минута. Близу пет минута без поена у наставку, пола четвртине је прошло када је Ким Ројстер погодила, а Црвена звезда имала једину осетнију предност на мечу након серије 7-0 у финишу полувремена, (25-32). Краљево је преко Тамаре Рајић и Драгане Гобељић смањило на 30-32.

Трећа четвртина је у потпуности припала Краљеву. Имануел је наставила серију између две четвртине до 9-0, Тамара Чорто донела ново поравнање. Краљево је у серијама стизало до вођства и повећавало разлику, али су Звезду вратиле у меч Ројстер и тројком из корнера Селаковић, 44-42. Гобељић је прво погодила тројку уз фаул, а затим је везала још једну тројку, коју је надоградила Имануел што је донело домаћим играчицама 56-47 на крају трећег квартала.

Ако је трећи период припао Краљеву, четврти је апсолутно Звезди. И поред максималних +11 (58-47) за Краљево, црвено-беле су успеле да мало по мало смање минус. Повукла је Невена Наумчев, али је Краљево одржавало двоцифрену разлику до 37. минута, а у 38. после нових поена Имануел било на 71-63. Тада је уследила серија Црвене звезде 8-0 за продужетке. Звезда је била у завршници без Невене Наумчев због пет фаулова. Несторов је покушала да реши меч није успела, на другој страни брз продор Чорто, безуспешно, али је Ким Ројстер срећом фаулирана у скоку у последњој секунди. Била је веома смирена и сигурна са пенала за 71-71.

У продужетку поена за поен, Ким Ројстер се придружила Лена Радуловић, преузимала одговорност и погађала. На другој страни, Гобељић је погодила три пенала после фаула при шуту за три поена, затим је погодила тројку, али није погодила последњи шут на мечу. Краљево је имало напад за победу, Гобељић није погодила, изборила се за лопту Ким Ројстер, а Лена Радуловић имала осам секунди. Промешала је одбрану Краљева, дриблингом избацила Драгану Гобељић, а затим била бржа од сирене и поклонила се полагањем за победу, 81-83.

Сјајна Ким Ројстер са 24 поена, 14 је убацила у четвртој четврти и продужетку. Невена Наумчев је убацила 13, Милина Мишељић 12, Лена Радуловић 11, шест у продужетку.

У последњем колу наш тим дочекује црно-беле у „вечитом дербију“ и борби за друго место које доноси предност домаћег паркета у плеј-офу. Познато је да ће исти ривали одмерити снаге и у полуфиналној серији плеј-офа, док други пар чине Мега и Краљево.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 13 (6ск 1ас 2ул), Радуловић 11 (1ас), Чорто 7 (3ск 5ас 1блк), Дацић, Јованов 3, Матић 2 (3ск 1ас), Ђурђевић, Ковачевић (1укл), Бојовић 5 (7ск 1ас 2укл), Селаковић 6 (4ск), Мишељић 12 (8ск 2ас 1укл), Ројстер 24 (7ск 1блк). Тренер: Драган Вуковић.

Претходни текстЗвездини одбојкаши у полуфиналу плеј-офа
Следећи текстЗвезда ТВ | Ми смо понос Србије