Звезда ТВ | Ми смо понос Србије

12

Кадетска репрезентација Србије до 17 година се пласирала на Европско првенство, које ће крајем маја бити одржано на Кипру, ношена играчима Црвене звезде, који су се одазвали селектору – Јовану Дамјановићу.

Интересантан податак јесте да су изабраници младог стручњака постигли укупно пет погодака на три меча против Грузије, Данске и Турске, а да су за сваки гол заслужна Звездина деца. Све је кренуло утакмицом против домаћина елитне групе квалификација – Грузије, када су на доминантан начин популарни „Орлићи“ наговестили да ће се наћи на завршном турниру. Тада је у победи репрезентације Србије од 2:0, први погодак на мечу, ефектно постигао Алекса Василић на асистенцију Игора Бубање, да би правом лепотицом са преко 20 метара Василије Костов ставио тачку на утакмицу првог кола. Уследио је пораз од Данске минималним резултатом, који није пореметио планове Јована Дамјановића и његових играча. Последњи меч је одигран против Турске, који је био бити или не бити за наше кадете, који су поново головима и асистенцијама одлучили црвено-бели таленти. Погађали су Вељко Милосављевић, Андрија Максимовић и Алекса Дамјановић, док је двоструки асистент био Ђорђе Ранковић, а овом победом је Србија обезбедила учешће на завршном термину.

У новом издању емисије „Звезда ТВ“ можете погледати свие црвено-беле репрезентативце Србије до 17 година како одговарају на занимљива питања везана за утакмице против Грузије, Данске и Турске, али и која су им очекивања од самог Европског првенства на којем ће наступити.

Претходни текстЛена Радуловић меч винер у Краљеву, Звезда чува коту два!
Следећи текст„Тики-така“ омладинаца