Храбра Црвена звезда Меридианбет пала у драматичном финишу у Мадриду

18

Кошаркаши Црвене звезде су поражени од Реал Мадрида у гостима, резултатом 101:94, у оквиру 32. кола Евролиге.

Црвено бели су у Wизинк Центру одиграли добру „мушку“ утакмицу у коју су ушли без четворице играча, али су се храбро борили, имали предност на полувремену, па и максималних +16 током другог дела, али су пали у неизвесној завршници.

Реал је и даље убедљиво први са 26 победа и шест пораза, док је Звезда на 16. позицији са скором 11-21.

Код Звезде, Немања Недовић је убацио 30 поена уз четири скока и пет асистенција, а двоцифрен је био још Адам Ханга са 22 поена, шест скокова и седам асистенција, а у финишу великим делом и због огромног умора и потрошње, тандем који је носио црвено беле, направио је неколико грешака које је екипа Реала материјализовала и дошла до победе.

Најефикаснији у екипи Реала били су Муса са 30 и Хезоња са 20 поена.

Без обзира на пораз, наш тим је оставио одличан утисак и приказао се у добром светлу против најдоминантнијег тима Евролиге ове сезоне и браниоца трофеја. Осим добрих партија Недовића и Ханге, вреди истаћи и добре епизоде Илића и Смарта.

Тренер Јанис Сферопулос који није на овој утакмици могао да рачуна ни на једног плеја (Теодосић, Јаго и Топић) изјавио је после утакмице: – Како је утакмица одмицала, борили смо се до краја и то је било најважније. Знамо сви добро квалитет Реала. Нажалост, нисмо победили, али кући идемо расположени – рекао је Сферопулос.

Црвена звезда Меридианбет: Смарт 9, Лазаревић, Ханга 22, Давидовац 6, Митровић 6, Лазић 3, Тоби, Боломбој 5, Илић 9, Недовић 30, Гедраитис 2, Гилеспи 2;

РЕАЛ МАДРИД: Козер, Фернандез 3, Абалде 7, Гозалес, Хезоња 20, АЛосен 2, Родригез 3, Тавареш 11, Љуљ 7, Јабуселе 16, Ендиаје 2, Муса 30.

Екипа Црвене звезде враћа се у суботу за Београд и одмах почиње припреме за изузетно важну утакмицу 25.кола АБА лиге против СЦ Дербија која је на програму у понедељак од 18 сати у хали Александар Николић.

Претходни текстПораз од сплитског Јадрана у последњем мечу првог турнира на Новом Београду
Следећи текстЈавор – Црвена звезда 0:3 (0:2)