У сусрет противнику – Јавор

13

Фудбалери Црвене звезде ће у суботу, 30. марта од 16 часова гостовати Јавору из Ивањице у оквиру 27. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Кроз историју до сада смо се са Јавором састали 33 пута и забележили 25 победа, уз три ремија и пет пораза. Гол разлика износи 65:22 у корист нашег тима, што представља изразито позитивну статистику.
Први меч између Црвене звезде и Јавора је одигран 1. септембра давне 1969. године у Ивањици, када је тим чувеног тренера Миљана Миљанића славио резултатом 3:0, а голове су тада постигли Михаиловић, Лазаревић и Арнејчић.

Последњи дуел смо одиграли 21. октобра 2023. године у оквиру 12. кола националног првенства на стадиону “Рајко Митић”. Славили су црвено-бели са 3:2, а важна три бода су донели Питер Олањинка и Јован Мијатовић, уз аутогол Скока.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који нису у прилици да утакмицу гледају на стадиону “Крај Моравице”, ће дуел моћи да посматрају на каналу Арена 1 Премиум од 16 сати. Такође, меч ћете моћи да пратите и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је тренутно лидер са 65 бодова на табели Суперлиге Србије. Црвено-бело пролеће је традиционално обележено бојама нашег клуба, па смо тако од повратничког дебија Владана Милојевића савладали Вождовац, Нови Пазар, Чукарички, ТСЦ, Раднички Ниш и Раднички 1923, уз реми у 172. вечитом дербију. Тренутни биланс црвено-белих гласи 21 победа, два нерешена исхода и три пораза, те гол разлика 67:22. Тиме је наша Звезда најефикаснија екипа у лиги, као и тим са најмање примљених голова. Током минуле репрезентативне паузе одмерили смо санге са руским гигантом Зенитом, где смо однели победу на Маракани са 1:0, захваљујући стрелцу Николи Кнежевићу.

Јавор је од старта сезоне одиграо 26 мечева у домаћем шампионату, те заузима 12 место са 28 бодова. Из перспективе статистике Ивањичани су осам пута тријумфовали, четири сусрета су завршили без победника, док су изгубили на чак 14 дуела. Гол разлика нашег наредног опонента износи 27:38. Наиме, изабраници Радована Чурчића се налазе у серији од две везане победе, прво над Радником (2:1), а након тога и Железничаром из Панчева (0:1), па можемо закључити да дуел са Звездом чекају у добром расположењу.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Јавор најчешће наступа у систему игре 5-4-1. На голу је Страхиња Манојловић, који је бранио за Графичар претходне такмичарске године. Испред њега одбраном командују тројица штопера Кристијан Тојчић, Леандро Пинто и Ђорђе Скоко, представљајући спој младости и искуства. Позиција левог бека припада придошлици из редова ТСЦ-а младом Лазару Мићићу, док место крај десне аут линије покрива играч рођен у Новој Вароши – Дино Долмагић. Везни ред делује у ситему ромба, па је тако највише дефанзивно оријентисан Стефан Марјановић. Полутке су капитен Лука Гојковић и Бубакари Дукуре, а нешто истуренији испред њих је десетка Јавора – Радивој Босић. Место класичног нападача припада интернационалцу Јамајке – Тривантеу Винсентеу Стјуарту. Опције са клупе су Лазар Раичевић, Милан Обрадовић, Стефан Милошевић, Милан Илић, Елиомар Силва, Лука Петровић, Марко Шарић, Лука Ратковић…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Данило Николић.
Први помоћник: Милан Шутуловић.
Други помоћник: Иван Микалачки
Четврти судија: Стефан Јекнић.
ВАР: Милош Милановић.
АВАР: Никола Ђоровић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:
– 14:00 Чукарички – Нови Пазар
– 16:00 Радник – Војводина
– 18:00 ИМТ – Железничар
– 18:00 ТСЦ – Вождовац

Субота:
– 14:00 Раднички 1923 – Напредак
– 14:00 Раднички Ниш – Младост
– 18:30 Партизан – Спартак

Претходни текстМилојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу
Следећи текстОбележено 45 година од прве титуле шампиона Европе