24.232 – Рекорд Црвене звезде и европске клупске кошарке и даље траје!

26

На данашњи дан пре тачно десет година КК Црвена звезда и навијачи црвено-белих ушли су у историју свих европских клупских такмичења под окриљем Евролиге!

Тог 26. марта 2014. године црвено–бели су дочекали екипу Будивељника у реванш утакмици четвртфинала Еврокупа. Навијачи нашег тима препознали су колико је овај дуел важан, па су Београдску Арену попунили до последњег места!

Звездаши су то вече желели да подрже свој вољени клуб у првој утакмици завршнице Еврокупа, а исписали су историју – утакмици између КК Црвена звезда и Будивељника присуствовало је 24.232 навијача!

Тиме је оборен рекорд Евролиге, Еврокупа, Београдске арене и свих европских такмичења по броју гледалаца на једној кошаркашкој утакмици у затвореном. Од тада, па све до данашњег дана нико није успео да достигне рекорд навијача Црвене звезде, који су и 10 година касније власници актуелног рекорда.

Послед утакмице између КК Црвена звезда и Будивељника капацитет Београдске Арене за спортска дешавања је ограничен на 21.000 људи.

Ношени огромном подршком са трибина кошаркаши Црвене звезде успели да победе и то резултатом 79:70.

После 40 минута игре резултат је био 63:60, а пошто је разлика била иста као и у првом мечу четвртфиналне серије, гледали смо продужетак.

Херој победе црвено–белих је без сумње био Чарлс Џенкинс који је на том мечу постигао невероватних 29 поена, од чега 18 у последњих осам минута утакмице.

Поред Џенкинса, најзапаженију улогу против Будивељника имао је Иван Раденовић са 11 поена и 11 скокова, односно Јака Блажич са 10. Лука Митровић и Бранко Лазић, данашњи првотимци, били су актери ове утакмице, а 10 година касније власници су многобројних тимских и индивидуалних признања.

На другој страни највише се истакао Дарјуш Лавринович са 17 поена.

КК Црвена звезда: Никола Ребић, Лука Митровић, Бранко Лазић 5, Јака Блажич 10, Марко Симоновић 2, Бобан Марјановић 4, Иван Раденовић 11, Рашко Катић 7, Марко Тејић, Демаркус Нелскон 8, Чарлс Џенкинс 29, Тадија Драгићевић 3.

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстЗвездини кадети одвели репрезентацију на Европско првенство
Следећи текстЦрвено-беле повеле у четвртфиналу плеј-офа