Звездини кадети одвели репрезентацију на Европско првенство

24

Кадетска селекција Србије се пласирала на Европско првенство које ће се ове године одржати на Кипру од 20. маја до 5. јуна. У последњем колу квалификација кадети наше земље су савладали Турску са 3:0, а у листу стрелаца су се уписали бисери црвено-белих Вељко Милосављевић, Алекса Дамјановић и Андрија Максимовић.

Чак 11 младих фудбалера наше Омладинске школе се одазвало позову селектора кадетске репрезентације – Јована Дамјановића. Кадетска репрезентације је отпутовала у Грузију, где их је очекивала елитна рунда квалификација за Европско првенство. Сви бисери Црвене звезде су уписали минутажу, а то су: Вељко Милосављевић, Игор Бубања, Вук Рогановић, Виктор Стојановић, Адем Авдић, Василије Костов, Алекса Василић, Андрија Максимовић, Ђорђе Ранковић, Урош Ђорђевић и Алекса Дамјановић.

Прву утакмицу селекција У17 је одиграла против домаћина Грузије и однела победу од 2:0, на крилима Звездиних играча – Костова и Василића. Уследио је минималан пораз од Данске, да би у одлучујућој утакмици за пласман на Европско првенство савладали Турску са убедљивих 3:0. Тријумф и карту за континентално такмичење су донели млади фудбалери нашег клуба, који су постигли сва три гола, а интересантан је податак да су све поготке за Србију током мартовског окупљања постигла Звездина деца.

Претходни текстЈелић: Дебитанти потврда вредног рада, Звезда ће тек имати бенефите од младих играча
Следећи текст24.232 – Рекорд Црвене звезде и европске клупске кошарке и даље траје!