Важна победа Црвене звезде Меридианбет над Виртусом

27

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Виртус 94-79 и дошли до 11. тријумфа у Евролиги, уз одличну игру целог тима и сјајне индивидуалне партије Недовића, Боломбоја и Теодосића.

Пред 12 хиљада гледалаца у Београдској Арени цела екипа је дала свој максимум да прекине низ од 6 пораза (иако и вечерас некомплетна без Лазића, Јага, Топића и Томпкинса) и забележила вредну и важну победу која ће много значити тиму у наставку сезоне.

Утакмица у којој ће остати упамћена велика борба, одлични Шенгелија (посебно у првом полувремену), две тројке Тобија и Теодосића за пар секунди на истеку првог полувремена, па +10 за Црвену звезду и повратак Виртуса (61-61) а онда и велика серија нашег тима од 11-0, уз 16 поена Недовића у трећој четвртини и поново „предавање“ професора кошарке Милоша Теодосића, учинило је ову утакмицу узбудљивом и на крају лепом за навијаче нашег тима.

Најефикаснији на утакмици био је Немања Недовић са 25 поена од којих је 16 убацио у трећој деоници, на крају тројком у самој завршници ставио тачку на своју одличну утакмицу.

Торнике Шангелија је био најефикаснији код гостију са 25 поена, а код Звезде су осим Недовића, добру утакмицу одиграли Боломбој (15п), Давидовац (11п), Митровић (10п), али ваља посебно истаћи улогу Милоша Теодосића. На терену и ван њега…

Са 11 поена и 9 асистенција био је лидер овог тима, најбољи у најважнијим моментима, убацивао је тројке, делио асистенције које се памте (попут оне Боломбоју).

На крају, тим је заслужено испраћен великим аплаузима у свлачионицу, и права је штета што ова екипа осим утакмице са Асвелом на старту сезоне није могла због серије повреда, некада и неспретности и преокрета на неким мечевима – да остави већи траг ове сезоне у Европи.

КК Црвена звезда Меридианбет: Смарт, Лазаревић, Теодосић 11, Ханга 3, Давидовац 11, Митровић 10, Тоби 7, Боломбој 15, Илић 5, Недовић 25, Гидраитис 7, Гилеспи.

Тренер Јанис Сферопулос: “Честитам играчима на победи, зато што су се борили. Рекли смо пре утакмице да ће свако од нас морати да нешто више за тим. Нешто додатно, неку ситницу, неки додатни напор. Борили су се напорно, били су паметан тим. Играли смо паметније у одбрани, током другог дела меча смо контролисали игру. Било је веома битно да одиграмо на прави начин кад смо имали 10 поена предности, а они се вратили. Поново смо направили разлику, одиграли смо како је требало. После овог дуплог кола фокусирамо се на наредни меч у АБА лиги. Захвалио бих се навијачима који су данас дошли да нас подрже. Потрудићемо се да им дамо много више срећних дана у Евролиги, али и да се боримо за титулу у АБА лиги и Србији”, испричао је Јанис Сферопулос.

Џоел Боломбој: „Дефинитивно нам је ово било потребно. Били смо у серији пораза, мучили смо се током године да будемо константни. Било је битно спровести план игре. Дефанзивно смо били добро постављени, то је донело разлику. Офанзива је била добра, постигли више од 90 поена. Ипак, одбрана је та која је направила разлику. Имали смо добре ротације у одбрани”.

Немања Недовић: “Увек је лепо победити посебно после неколико пораза у низу. Спровели смо план игре веома добро. У среду смо играли тежак меч са Панатинаикосом. Успоставили смо свој ритам, посебно у одбрани. У офанзиви имамо сјајне играче који могу да донесу одлуке, али одбрана је била та која је правила разлику. Покушавам да ухватим ритам. Ово је важан део сезоне за нас. Концентрисани смо на добар финиш, надам се да ћемо сезону завршити на прави начин”.

Црвено бели се враћају на паркет већ у понедељак, када би победом над екипом Меге у 24. колу АБА лиге могли и математички да остваре још један важан циљ након освојеног трофеја у купу, а то је прво место у регионалном такмичењу и предност домаћег терена пред плеј-оф.

Претходни текстЗвезда у великом стилу славила против шампиона и осигурала прво место пред плеј-оф
Следећи текстКрај велике каријере Немање Бјелице – Бели срећно!