Звездаши на каљењу – Лековић статистички магистар одбране

15

Велике минутаже Звездиних играча на каљењу су обележиле викенд иза нас. Пажњу су на себе скретали позамљени фудбалери дефанзивним и офанзивним карактеристикама, како на домаћим, тако и на иностраним теренима.

У дуелу суперлигаша на каљењу Александра Кахвића и Едмунда Ада, успешнији је био нападач Железничара, јер је његова екипа славила против Нишлија са 3:2. Кахвић је на терен ушао у 69. минуту, при резултату 2:1 за госте. Својом игром је помогао Панчевцима да преокрену резултат и на крају дођу до три бода. У пораженој екипи, Адо је одиграо свих 90 минута, те је чврсто држао средину терена и сјајно делио лопте саиграчима. Имао је чак 87 посто успешних додавања, а уз то посао у дефанзиви је обављао на високом нивоу.

Развојни тим Црвене звезде је претрпео минималан пораз у сусрету са Колубаром. Иван Гутеша је један од најзаслужнијих појединаца за добар старт Графичара у пролећнм делу сезоне. Млади чувар мреже је имао пар изврсних интервенција, путем којих се издвојио на сусрету. Нарочито се издваја се детаљ из деветог минута, када је одличном реакцијом одбранио шут нападача Колубаре у ситауцији један на један. Андрија Максимовић је терен напустио средином другог дела утакмице. Када је лопта била у његовим ногама, противници нису проналазили решење да му је одузму. Одлично је пробијао по својој страни, те стално упошљавао своје саиграче у шеснеастерцу домаћина.

Никола Митуљикић и Никола Кнежевић су одиграли свих 90 минута у поразу ОФК Београда од Текстилца из Оџака. Звездин близанац је одиграо добру утакмкицу, али су његове шансе неуморно заустављали одбрамбени играчи тима из Оџака. Кнежевић се током целог сусрета издвајао на леви бок, где је приморао дефанзивце ривала да се прописно намуче како би га зауставили. Константно је сервирао шансе нападачима плаво-белих, те показао да представља велику опасност за сваки тим у прволигашком каравану. Наступ у 24. Прве лиге Србије колу је забележио и Кенеди Икпоро, који је одиграо 34 минута у победи Радничког против Младости Гат.

Стефан Лековић је наставио да пружа одличне партије у Шпанији. По сајту “Софаскор“ био је најбоље оцењени играч своје екипе у поразу од Елћеа. Спречио је дефанзивац другог тима Виљареала да гости постигну још голова, те је чак пет пута отклањао опасност у свом казненом простору. На сјајну одбрамбену улогу је додао и добру игру у пољу напада, када је за то имао прилику. Имао је два шута опасна по гол противника, док је прецизност у додавањима достигла високих 90 посто. Јегор Пруцев је наставио са добрим партијама у Словенији и имао велику улогу у ремију Цеља са Марбиром. Услед повреде Андреј Ђурић је већ у деветом минуту морао да напусти терен у сусрету са Дунајском Стредом. Шансу од је добио и Кингс Кангва, који је у поразу свог Кортрајка од Антверпена у игри провео 10 минута.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Иван Гутеша (Графичар) – 90 минута у поразу од Колубаре (1:0)
Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 9 минута у победи над Дунајском Стредом (3:0)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у поразу од Елчеа (0:1)
Едмунд Адо (Раднички Ниш) – 90 минута у поразу од Железничара (3:2)
Кингс Кангва (Кортрајк) – 12 минута у поразу од Антверпена (0:1)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у поразу од Текстилца (1:0)
Андрија Максимовић (Графичар) – 71 минут у поразу од Колубаре (1:0)
Јегор Пруцев (Цеље) – 90 минута у ремију са Марибором (1:1)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 90 минута у поразу од Текстилца (1:0)
Кенеди Икпоро (Раднички НБГ) – 34 минута у победи над Младост ГАТ (0:1)
Александар Кахвић (Железничар) – 21 минут у победи над Радничким из Ниша (3:2)

Претходни текстКатаи најефикаснији у каријери против нишког Радничког
Следећи текстУ сусрет противнику – Раднички Ниш