У сусрет противнику – Раднички Ниш

14

Црвена звезда ће у среду од 19 часова гостовати Радничком из Ниша у оквиру 25. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Раднички из Ниша су се састали до сада у 123 наврата, када говоримо о такмичарским утакмицама. Славили смо у 85 сусрета, ремизирали 22 пута, а Нишлије су забележиле победу на 17 мечева.

Прошли пут смо се срели у осмини финала Купа Србије, када смо рутински славили резултатом 5:0. Мрежу смо тресли у првом полувремену, а стрелци су били Кнежевић, Катаи, Ендиаје, Лучић и Красо. Што се тиче Суперлиге, у јесењем делу првенства смо тријумфовали на ,,Маракани“ минималним резултатом, а стрелац победоносног гола је био Иванић у 13. минуту.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за меч у Нишу доступне су на благајни стадиона ,,Рајко Митић“ од 11 до 17 часова. Цена карте за северну трибину износи 600 динара.
Навијачи који нису у прилици да дођу у Ниш ће моћи да прате утакмицу преко Звезда ТВ, као и на истоименом Јутјуб каналу у виду студијског програма, који почиње сат времена пред меч, односно у 18 часова. Уколико нисте у прилици да испратите догађај уживо, то можете учинити на Звездиној апликацију у опцији Меч центар или на официјалном Твитер налогу клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази на другом месту на табели, након нерешене утакмице против вечитог ривала, али фудбалери још увек држе статус непоражених од почетка пролећног дела сезоне. На дербију су се истакли Урош Спајић, који је довео наш тим до предности пред крај првог полувремена и Шериф Ендиаје, играч који је потврдио одличну игру са почетка календарске године. Црвено-бели су тријумфовали против екипа Вождовца, Новог Пазара, Чукаричког и ТСЦ-а, а за овај период, постигли смо чак 13 голова.

Раднички се тренутно налази у незавидној ситуацији, пошто су на 13. месту и боре се за опстанак. Полусезону су кренули поразом, против истоименог клуба из Крагујевца, пошто су изгубили 3:2. Вратиле су се популарне ,,Мераклије“ у победничку форму, те су славили против Јавора код куће, минималним резултатом и против ИМТ-а у гостима, резултатом 3:0. Претрпели су тежак пораз против последњепласираног Радника из Сурдулице идентичним резултатом, а победе су се замало домогли у Панчеву, када су на полувремену водили резултатом 2:1, али поново испустили плен до краја меча коначним резултатом 3:2. У лиги броје гол разлику 24:33.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Раднички често воли да одигра офанзиван меч у формацији 4-2-3-1 у односу на први део сезоне, када су преферирали три играча позади. Најбољи стрелац екипе је Вања Илић, постигао је пет голова, а ове полусезоне представљао главну опасност по голове противника. Мрежу је тресао против ИМТ-а и против Железничара из Панчева. Тим из Ниша је од ове полусезоне јачи за Делеа, младог Нигеријца који је члан португалског Ешторила, а за веома кратак период је дао два гола, а лопту сервирао у три наврата. Посебно је показао квалитет против ИМТ-а, када је асистирао код другог и трећег гола и дефинитивно га се треба пазити на бочној страни терена. Чувар мреже је наш бивши голман Никола Васиљевић, који се придружио нишком тиму на зимском прелазном року. Велико олакшање по црвено-беле је одлазак најопаснијег играча Саве Петрова, који је добио ангажовање у Португалу. Стуб задње линије је камерунски интернационалац Јамкам. Брани боје Радничког већ три сезоне и показао се као лојалан члан клуба, пошто је био битан шраф у плејауту прошле сезоне, када је тим са Нишаве обезбедио опстанак у највишем рангу. Ту су и Звездина деца – Давид Петровић и Стефан Цветковић, али и позајмљен играч нашег тима – Едмунд Адо.

СУДИЈЕ МЕЧА:

Главни судија: Марко Ивковић.
Први помоћник: Марко Ђуричић.
Други помоћник: Милорад Јовановић.
Делегат: Дејан Поточан.
ВАР: Данило Николић.
АВАР: Никола Ђоровић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Уторак:

-14:00 ТСЦ – Младост
-16:00 Чукарички – Спартак
-16:00 Нови Пазар – Вождовац
-18:00 Јавор – Радник
-20:00 ИМТ – Војводина

Среда:

-14:00 Раднички 1923 – Железничар
-16:55 Партизан – Напредак

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Лековић статистички магистар одбране
Следећи текстЗвездиних 13 бисера у репрезентацији