Катаи најефикаснији у каријери против нишког Радничког

14

Црвена звезда ће гостовати Радничком из Ниша од 19 часова у оквиру 25. кола Суперлиге Србије. Од актуелних играча нашег клуба најефикаснији против наредног опонента је Александар Катаи, који је у црвено-белом дресу чак 11 пута затресао мрежу “Мераклија”. Звездин Магико је од свих клубова, против којих је наступао у каријери, највише погодака постигао управо против тима са „Чаира“.

Заиграо је Катаи на претходном 172. вечитом дербију и поново измамио аплаузе са трибина крцате Маракане. Велико одушевљење навијача се буди када је искусни дриблер на терену, а повратак десетке Звезде на травнате површине је огромно појачање за наш тим у борби за седму узастопну шампионску титулу.

Фудбалер рођен у Србобрану је током каријере погађао мреже многих клубова, нарочито у дресу Црвене звезде за коју је постигао 106 голова на такмичарским мечевима. Катаи се налази међу топ 10 стрелаца у богатој историји нашег клуба, а тек четири му недостаје да престигне прву Звездину звезду – Рајка Митића. Матирао је голмане свих суперлигашких клубова, о чему смо раније писали, а највише му “леже” дуели са Радничким, јер је против Нишлија постигао 11 погодака на 12 утакмица.

Први гол је забележио 22. новембра 2015. године, када је тим предводио Миодраг Божовић, а Катаи погодио сјајним ударцем са дистанце у победи 1:2 на гостујућем терену. Исте сезоне је после врхунског дриблинга послао лопту у сам угао гола на прослави 28. титуле првака државе. Такође, у првом мандату непосредно пре одласка из Црвене звезде је у два наврата савладао голмана Радничког на лето 2016. године, а оба гола је постигао левом ногом.

По повратку у редове вољеног клуба, још седам пута је био неумољив против Радничког, од тога четири гола је уписао на Маракани и три на “Чаиру”. Сећамо се феноменалног хет-трика на гостујућем терену, када је три гола постигао главом чиме се поново издвојио на персоналан начин, док је у актуелној сезони Магико у националном купу прелепим лоб ударцем постигао гол вредан ТВ шпица.

Верујемо да ће Катаи оборити још бројне индивидуалне рекорде, као и да ће наставити успешан низ голова против “Мераклија”. Наредна прилика за Звездину десетку је већ за два дана, када ћемо гостовати у Нишу против Радничког у оквиру 25. кола домаћег првенства од 19 часова.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Миодраг Пејчић (1951-2024)
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Лековић статистички магистар одбране